Criza refugiaților. Mitropolia Banatului declanșează operațiunea "Să fim de folos la miez de noapte"

22 Sep 2015
Criza refugiaților. Mitropolia Banatului declanșează operațiunea
Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Salajan, a vizitat marți zonele Moravita și Lunga, acolo unde sunt așteptați refugiații care pot ajunge în perioada următoare în România.

“Vrem să dăm un mesaj locuitorilor din zonele acestor campusuri de primire a lor (de la Moravița și Lunga - n.r.), să-i liniștim că acești oameni care vor veni nu vor locui cu miile în satul lor, ci sunt în tranzit și să putem fi de folos 'la miez de noapte'. Pentru că, pe lângă bărbați puternici, vor fi și biete femei, mame cu copii, iar la miezul nopții e mai greu ca autoritățile să aibă un ceai și o bucată de pâine. Și atunci, am vorbit cu preoții din anumite localități să tragă clopotul și să adune sfânta biserică și toată lumea să meargă să ajute, să dăm dovadă de oameni civilizați, de oameni care ajută pe cineva, pentru că totul va dura zile, nu ani”, a declarat pentru Agerpres Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

Mitropolitul intenționează să implice in această acțiune mânăstirile și bisericile din zonă dar și să inițieze colectarea de ajutoare-haine și alimente - în condițiile în care sunt de așteptat sincope în gestionarea de către autorități a unui posibil flux masiv de refugiați.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră