Polițistul afacerist vindea funcția de șef serviciu la Poliția Locală cu 1000 de euro

04 Aug 2015
Polițistul afacerist vindea funcția de șef serviciu la Poliția Locală cu 1000 de euro
Procurorii anticorupție au lovit din nou la Ploiești. De data aceasta a fost reținut fostul șef al Poliției Locale, Cristinel Toader, care este acuzat de patru fapte de șantaj, folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, dar și de efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Pentru toate acestea procurorii anticorupție l-au reținut 24 de ore, urmand ca acesta să fie prezentat judecătorilor de la Tribunalul Prahova pentru a fi arestat 30 de zile.

Direcția Naționale Anticorupție susține că, Cristinel Toader, în calitatea de director general al Poliției Locale Ploiești a trucat concursurile organizate pentru ocuparea posturilor vacante, "în sensul că i-a constrâns pe membrii comisiilor de examinare să-i pună la dispoziție subiectele, pe care le-a furnizat mai multor candidați, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 și 1000 euro".
" Pentru un concurs organizat în luna ianuarie 2014 pentru ocuparea funcției de șef serviciu, Toader Cristinel a contactat persoana care candida pentru postul respectiv, de la care a pretins și a primit suma de 1000 euro în schimbul furnizării subiectelor pentru proba scrisă a concursului", se menționează în ordonanța de reținere. La fel a procedat și în 2013.

Polițistul afacerist
Toader Cristian avea și propria afacere pe care o controla din umbră. "În perioada 2012 – 2014, deși deținea funcția publică de director general al Poliției Locale Ploiești, în mod repetat, Toader Cristinel a coordonat prin persoane interpuse întreaga activitate a S.C. ESROM ADVERTISING SRL Ploiești (în care a deținut anterior calitatea de asociat/administrator) și S.C. ZEDEKA ADVERTISING SRL Ploiești (la care mama sa a avut calitatea de asociat), desfășurând în numele acestora activități producătoare de venituri pentru sine sau pentru altul, constând în închirierea de panouri publicitare", susțin procurorii.

Activitățile sunt incompatibile cu funcția respectivă, deoarece, potrivit Legii nr. 155/2010 a poliției locale, polițistului local îi este interzis să efectueze direct sau prin persoane interpuse activități de comerț ori să participe la administrarea sau conducerea unor operatori economici.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră