O româncă ce vorbește șapte limbi străine a fost selectată să lucreze în centrul de comandă NATO din Norfolk

21 Iul 2015
O româncă ce vorbește șapte limbi străine a fost selectată să lucreze în centrul de comandă NATO din Norfolk
Mii de oameni și-au dorit să lucreze în centrul de comandă NATO din Norfolk, dar norocul i-a surâs doar unei tinere din România. Clujeanca Cristina Siserman de 28 de ani a fost aleasă să lucreze timp de un an la centrul de comandă NATO din Norfolk, statul Virginia, Statele Unite ale Americii.

Tânăra a mai lucrat în organizații precum Biroul Națiunilor Unite pe Criminalitate și Droguri, Agenția pentru Drepturi Fundamentale din cadrul UE și Agenția Internațională pentru Energie Atomică din Viena. A absolvit Facultatea de Drept UBB Cluj în 2010, a trecut și pe la Sorbona, iar acum este doctorandă la Universitatea din Viena pe drept internațional penal.

Cristina Siserman a declarat pentru clujust.ro că: "Toate se leagă într-un fel. A fost un scop. Am vrut dintotdeauna să lucrez într-o organizație internațională. Fără Litere nu se putea căci nivelul de limbă care se cere este aproape nativ. Și atunci am făcut Literele aici la Cluj, franceză și engleză. Mi-am ales a treia limbă norvegiana." Acum vorbește șapte limbi străine, adăugând spaniola, daneza, germana și slovena.

Aceasta va lucra pe partea de parteneriat dintre NATO și statele membre, pe de o parte, și alte organizații internaționale, de cealaltă parte: ”O să lucrez mult pe partea de securitate colectivă. Asta are multe aspecte legate de arme de distrugere în masă. Te uiți la țări, la legislații, relații internaționale, ce se întâmplă în lume. Tot timpul am fost interesată de asta. Probabil că o sa am acces la anumite întâlniri, am înțeles că va trebui să merg și la Bruxelles”.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră