Cristina Guseth își cere scuze pe Facebook pentru prestația slabă de la audierile din Parlament

17 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Cristina Guseth își cere scuze pe Facebook pentru prestația slabă de la audierile din Parlament


Guseth este absolventă a Facultății de Electronică și Telecomunicații din cadrul Institutului Politehnic din București, iar acest detaliu biografic a stârnit un val de comentarii încă dinaintea audierii sale în Parlament.
La audieri, prestația sa a fost sub așteptări, fapt ce l-a determinat pe premierul desemnat, Dacian Cioloș, să anunțe marți retragerea propunerii pentru Ministerul Justiției.
"Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiției din Guvern, într-un an foarte important pentru menținerea credibilității activității Justiției, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere", a scris Cioloș, pe Facebook, după miezul nopții.
Marți după-amiază, Cristina Guseth a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care își cere scuze pentru prestația sa din Parlament.
Redăm integral textul mesajului postat.
”M-am dus cu bună-credință la audieri. Aveam de partea mea experiența managerială a lucrului cu magistrații și instituțiile sistemului judiciar. Am fost animată de dorința de a reprezenta într-un mandat provizoriu, de doar un an, agenda cetățeanului, a justițiabilului care nu are studii de drept, dar își dorește procese mai scurte, integritate în rândul magistraților și combaterea corupției.
Legile și instituțiile, prevederile legale nu sunt scop în sine, ci sunt în slujba acestor obiective.
Prestația mea a fost slabă și îmi cer scuze acelora pe care i-am dezamăgit. Le mulțumesc acelora care m-au susținut și acelora care m-au criticat cu bună-credință și îi asigur că, dincolo de acest eșec personal, voi continua să susțin din afara sistemului judiciar statul de drept, integritatea în viața publică și lupta împotriva corupției.
Îi urez succes doamnei Raluca Prună, un profesionist desăvârșit, în eforturile de a crește încrederea cetățenilor în domnia legii în România”.
Guseth este a doua persoană nominalizată de premierul desemnat care este retrasă de Cioloș înainte de a ajunge la votul de încredere din fața Parlamentului.
Duminică seară, la câteva ore de la anunțul privind lista viitorului Guvern, Andrei Baciu, desemnat pentru portofoliul Sănătății, a fost de asemenea retras, fiind înlocuit cu Patriciu Achimaș-Cadariu. (Marina Constantinoiu)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră