Cristian Diaconescu, fostul ministru al Justitiei; "In cazul de la Vaslui s-a creat un val enorm de nervozitate publica"

22 Iul 2015
Cristian Diaconescu, fostul ministru al Justitiei;
Fostul ministru al justitiei, Cristian Diaconescu, isi exprima intr-o postare pe Facebook nedumerirea provocata de decizia judecatorilor din Vaslui care au dispus eliberarea tinerilor acuzati de viol.

Diaconescu invoca in textul sau experienta sa de fost judecator si spune ca nu a auzit nicoidata de decizii de eliberare in cazul unor acuzatii de viol in grup.

”Lipsirea de libertate a inculpatilor avea drept ratiune eaxct impiedicarea acestora de a agresa ,in orice fel, partea vatamata si familia acesteia” scrie Diaconescu. Totodata el se adreseaza si Inspectiei Judiciare care prin lentoarea reactiei sale  poate aduce atingere credibilitatii justitiei.

“Fiţi conştienţi. În cazul de la Vaslui s-a creat un val enorm de nervozitate publică, uneori cu accente revanşarde, care riscă să spulbere inclusiv credibilitatea justiţiei. Acest sentiment chiar daca va fi estompat mediatic, în mintea oamenilor nu se va «dilua» fara intervenţia instituţională adecvată aşa cum se întâmpla oriunde în lume, pentru că nu este un exerciţiu de comunicare, ci dimpotrivă un caz tipic de manual la facultatea de drept.“ mai scrie fostul judecator. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră