CRIMĂ descoperită după trei ani la Sibiu. Şi-au ucis copilul şi au fiert cadavrul în sodă caustică

18 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
CRIMĂ descoperită după trei ani la Sibiu. Şi-au ucis copilul şi au fiert cadavrul în sodă caustică

 

Potrivit relatărilor făcute de www.oradesibiu.ro, criminalul este de origine italiană și se numește Zaccagna Antonio și s-a mutat în satul sibian alături de concubina sa Otvoș Tunde, în urmă cu trei ani. Localnicii sunt siderați de cele întâmplate și spun că cei doi nu au lăsat niciodată impresia că ar fi autorii celei mai macabre crime din ultimii ani din județul Sibiu. Băiețelul Alexandru Vasile Luca a murit cel mai probabil în chinuri groaznice. Oamenii spun că întâmplarea îi șochează, mai ales că cei doi criminali nu au trădat nici o clipă faptul că ar putea să fie doi dezechilibrați mintal.

Sătenii, îngroziţi de crima celor doi 

”L-au taiat si l-au fiert... Va dati seama ca ei stateau acolo toti patru si jucau carti si pe el l-a fiert in apa cu soda caustica? (..) Nu pot sa scred. Era un om cu care ne-am ajutat si sincer parea foarte cumsecade. Nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva”, spune și Ioan Hotzea, un alt vecin cu familia de criminali. ”Spuneau ca copilul sta ba la mama lui, ba ca o murita mama lui, ba ca e la o casa de copii din Germania... Ei au venit acum trei ani la noi în sat. La inceput am vazut copilul de vreo doua ori, dupa care a disparut. E groaznic ce s-a intamplat. Nu pot sa imi imaginez ca s-a intamplat asa ceva..”, spune si Daniel Albert, vecin si el cu cei care si-au omorat copilul, potrivit surselor citate. 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus, prin ordonanța din 17 aprilie 2016, reținerea inculpatului Z.A. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor și profanare de morminte sau cadavre. Inculpatul urmează a fi prezentat în cursul zilei de astăzi, 18 aprilie 2016, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu.

criminal sibiuuu 3

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situație de fapt:

„În cursul anului 2013, în timp ce se afla în domiciliul său dintr-un sat din județul Sibiu împreună cu concubina sa și copilul acesteia (în vârstă de 4 ani), inculpatul Z.A. i-a aplicat minorului mai multe lovituri în zona feței și a pieptului, soldate cu decesul acestuia. 

criminal sibiuuu

SURSĂ FOTO: www.oradesibiu.ro 

Ulterior, inculpatul a săpat o groapă în locuința sa unde a introdus corpul victimei, după care s-a deplasat în municipiul Târgu Mureș de unde a cumpărat mai multe pungi cu sodă caustică. La momentul revenirii la domiciliul său, inculpatul Z.A. a dezgropat cadavrul minorului, l-a pus într-un cazan pe sobă, a adăugat apă și soda caustică și timp de mai multe ore a întreținut focul cazanului până la momentul la care corpul minorului s-a transformat într-un lichid gelatinos. Pentru a-și șterge orice urmă a faptei, inculpatul Z.A. a aruncat atât cazanul cât și lichidul gelatinos reprezentând corpul minorului decedat pe malul râurilor Târnava Mare și Mureș. Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, potrivit procurorilor.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră