Cum arată bogătașul care a ucis cel mai cunoscut leu din Africa, Cecil

28 Iul 2015
Cum arată bogătașul care a ucis cel mai cunoscut leu din Africa, Cecil
Scandalul uciderii celui mai cunoscut leu din Africa, Cecil, ia amploare. Un dentist din Statele Unite a fost identificat ca fiind persoana care cu un arc și săgeți a tras și doborât simbolul Africii, scrie Daily Mail.

Walter J Palmer, din orășelul Bloomington, Minnesota, a călătorit până în Zimbabwe pentru a-și potoli un hobby mai vechi – vânătoarea. A plătit taxa de 55.000 de dolari, pentru că atât costă “permisul” de a doborî un leu și a fost lăsat să se descurce. Ghinionul a făcut ca el să doboare un leu care era un adevărat simbol al zonei – Cecil.

Pentru a atrage animalul, Palmer a legat de mașina sa leșul unui animal și s-a plimbat așa până a captat atenția leului. Inițial l-a rănit cu un arc cu săgeți și abia după două zile de urmărire l-a ucis cu un foc bine țintit. În final, el a tăiat capul animalului și s-a fotografiat cu el, drept trofeu.
Avocatul dentistului nu neagă fapta însă spune că Walter J Palmer a avut un permis valabil de doborâre a unui leu și că, mai mult, a fost însoțit de ghizi profesioniști care cunoașteau zona.

Nu este pentru prima dată când Palmer are probleme cu legea. În 2008 el a fost acuzat că a încercat să înșele autoritățile americane, în timpul unei partide de vânătoare. Se pare că după ce a doborât un urs, el a indicat în mod intenționat altă zonă drept loc al partidei de vânătoare. Tribunalul l-a găsit vinovat pentru că a doborât ursul într-o zonă în care vânătoarea era interzisă și l-a amendat cu 3.000 de dolari.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră