Sfat de la MAE francez:”Luați medicamente și bani cash, dacă mergeți în Grecia!”

08 Iul 2015
Sfat de la MAE francez:”Luați medicamente și bani cash, dacă mergeți în Grecia!”
Ministerul francez al Afacerilor Externe este extrem de prevăzător cu turiștii francezi care doresc să viziteze Grecia, pe fondul crizei financiare cu ecouri la nivel european din această țară. La secțiunea ”avertizări”, ministerul a postat o informare de călătorie, potrivit căreia francezii care doresc să se deplaseze în Grecia trebuie să-și ia o serie de măsuri de precauție.

MAE îi sfătuiește să aibă asupra lor sume suficiente de bani cash, iar turiștilor care urmează un tratament medical sau se știu cu probleme de sănătate, să-și ia cu ei toate medicamentele necesare tratamentelor, căci riscurile sunt mari, de a nu găsi cele necesare lor în țara de destinație, potrivit lesechos.fr.

 

Ce sfaturi are Ministerul român de Externe pentru turiștii în Grecia



Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Elenă că autoritățile de la Atena au decis închiderea băncilor elene, precum și limitarea extragerilor de numerar la 60 Euro/zi pentru clienţii băncilor locale şi numai pe teritoriul elen.

Cetățenii români care dețin carduri emise de băncile comerciale care funcționează pe teritoriul României vor avea, în continuare, posibilitatea de a efectua tranzacţii şi de a extrage numerar în conformitate cu limitele stabilite de instituțiile bancare emitente din România.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a deţine suficient numerar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, în eventualitatea unor întreruperi ale activităților bancare din această țară.

Pentru alte informaţii de interes, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet mae.ro. Totodată, cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale (tulburări ale ordinii, perturbări ale serviciilor publice etc.) precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Citiți mai multe despre Grecia și nu numai, în rubricile Actualitate și Externe!

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră