Cotația petrolului, aproape de pragul de 40 de dolari, cel mai mic nivel din ultimii 6 ani și jumătate

20 Aug 2015
Cotația petrolului, aproape de pragul de 40 de dolari, cel mai mic nivel din ultimii 6 ani și jumătate
Cotația petrolului își continuă scăderea accentuată, apropiindu-se azi de pragul psihologic de 40 de dolari, cel mai mic nivel din ultimii 6 ani și jumătate. 
 
Prețul unui baril de țiței "light sweet crude" cu livrare în septembrie a scăzut cu 32 de cenți, până la 40,48 dolari, scrie AFP.
 
Un baril de petrol Brent cu livrare în octombrie a pierdut 25 de cenți, fiind cotat joi la 46,91 dolari.
 
Ministerul american al Energiei a anunțat miercuri că rezervele de petrol au crescut cu 2,6 milioane de barili, în săptămâna încheiată la 14 august, în timp ce experții interogați de agentia Bloomberg se așteptau la o creștere de numai 820.000 de barili.

Principalele motive care au dus la scăderea cu peste 20% a prețului petrolului în ultimele luni sunt legate de mărirea producției în SUA și ridicarea embargoului impus Iranului, țară care deține unele dintre cele mai mari rezerve de țiței la nivel global. 

Preţurile carburanţilor comercializaţi în România sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. 
 
Astfel, în ultimele 3 luni motorina s-a ieftinit cu aproximativ 50 de bani, iar prețul benzinei a scăzut cu peste 20 de bani.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră