CORPURI UMANE REALE! Controversata expoziție „OUR BODY: Universul Interior" se deschide la Cluj-Napoca (VIDEO)

10 Iul 2015
CORPURI UMANE REALE! Controversata expoziție „OUR BODY: Universul Interior
Corpuri umane reale, bucăți de corpuri, resturi osificate pot fi vizionate la Iulius Mall din Cluj-Napoca începând de vineri, 17 iulie, în cadrul expoziției „OUR BODY: Universul Interior”.
Clujenii pot descoperi, într-o manieră educativă unică, fascinantul univers interior al corpului uman și modul în care funcționează, cu ajutorul a peste 200 de exponate - corpuri umane reale.

După ce-a traversat peste 30 de țări și a fost văzută de peste 50 de milioane de vizitatori, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” își deschide porțile la Iulius Mall Cluj.

Conservare la nivel microscopic

Vizitatorii vor porni într-o călătorie extraordinară în interiorul organismului uman, descoperind misterele anatomiei și fiziologiei cu ajutorul a peste 200 de exponate - corpuri umane reale.

Printr-un proces de impregnare polimerică (tratare cu cauciuc siliconic lichid), țesuturile sunt conservate la nivel microscopic, permițând vizitatorilor să vadă direct cât de uimitor funcționează organismul uman, și felul în care maladiile și obiceiurile nesănătoase solicită funcțiile corpului. 



Cu un puternic accent pe prevenție, sănătate și educație, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” vrea să crească interesul publicului pentru cunoașterea propriului corp și să-i convingă pe vizitatori de importanța alegerilor cotidiene. Prezentând comparativ țesuturi, organe sau celule sănătoase și variantele lor afectate de diverse boli, expoziția oferă celor ce-i trec pragul șansa de a vizualiza și de a înțelege mai bine condiții medicale frecvent întâlnite (cancer renal, accident vascular cerebral, cancer pulmonar etc).

„OUR BODY: Universul Interior” este găzduită de Iulius Mall Cluj într-un spațiu expozițional special amenajat, iar programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 și 22.00. Prețul biletelor variază. Un bilet de adult în cursul săptămânii costă 45 de lei, iar sâmbătă-duminică este 54 de lei. Pentru copii biletul este mai ieftin 28/34 de lei, dar există și bilete de grup sau variante de abonamente de familie. De exemplu un pachet pentru un adult și doi copii costă 76 de lei în cursul săptămânii și 90 de lei sâmbătă duminică..
Expoziția de corpuri umane reale - „OUR BODY: Universul Interior” este deschisă până la 31 octombrie. 


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră