FIFA a decis să creeze un fond de urgență pentru protecția fotbalului

10 Apr 2020 | scris de A.A.
FIFA a decis să creeze un fond de urgență pentru protecția fotbalului

FIFA a anunţat joi crearea unui fond de urgenţă pentru combaterea crizei generate în lumea fotbalului de pandemia de coronavirus, conform unui comunicat oficial al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), citat de agenţia EFE, preluat de Agerpres.

Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal, Gianni Infantino, a transmis un mesaj tuturor federaţiilor membre pentru a explica liniile de acţiune pe care FIFA le va lua aplica pentru a atenua problemele economice cauzate de Covid-19.

"Sănătatea are prioritate, nu merită să se pună în pericol viaţa umană pentru niciun meci, nicio competiţie, nicio ligă. Trebuie să ascultăm autorităţile sanitare", a subliniat Infantino, ale cărui argumente, conform RFEF, coincid cu versiunea susţinută de preşedintele Federaţiei spaniole, Luis Rubiales.

"Lucrăm la un fond de urgenţă. Avem o situaţie financiară foarte solidă, dar rezervele noastre nu sunt ale FIFA, sunt banii fotbalului şi datoria noastră este să ajutăm. Lucrăm la răspunsul cel mai adecvat. O vom face cu responsabilitate şi transparenţă", a garantat Infantino.

În plus, FIFA a anunţat că va avansa o serie de plăţi corespunzătoare celei de-a doua jumătăţi a anului 2020, în încercarea de a combate problemele financiare generate de pandemie, o măsură pe care RFEF a adoptat-o deja pentru a oferi siguranţă fotbalului non-profesionist.

"Trebuie să protejăm viitorul echipelor naţionale. Studiem contractele jucătorilor şi noile pieţe de transferuri, pentru a arăta flexibilitate şi bun simţ. Trebuie să ieşim împreună şi mai bine decât eram înainte. Într-un mod strategic şi unit", a conchis preşedintele FIFA.

Alte stiri din Sport

Ultima oră