Coronavirus în Olt: Fabrică de textile închisă în urma confirmării pozitiv cu noul coronavirus a 8 angajați

26 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Olt: Fabrică de textile închisă în urma confirmării pozitiv cu noul coronavirus a 8 angajați

O fabrică de confecţii din municipiul Caracal a fost închisă, sâmbătă, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, după ce opt angajate au fost confirmate cu COVID-19 şi au fost internate în spital, iar pentru ceilalţi 88 de angajaţi a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, a informat Instituţia Prefectului Olt într-un comunicat remis sâmbătă Agerpres..

Potrivit sursei citate, primul caz de coronavirus în fabrica menţionată a fost confirmat în urmă cu trei zile, fiind vorba de o femeie în vârstă de 59 de ani, iar din ancheta epidemiologică a reieşit că persoana cu COVID-19 a avut opt contacţi direcţi, dintre care şapte au fost confirmaţi sâmbătă cu coronavirus.

Cele şapte persoane de la fabrica de confecţii confirmate sâmbătă cu coronavirus prezintă semne clinice de boală uşoare şi moderate şi au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

"În urma confirmării unui caz pozitiv Covid 19 în data de 23.04.2020 la o persoană angajată a unei fabrici de confecţii textile din Municipiul Caracal, internată, DSP Olt a declanşat o anchetă epidemiologică. În cadrul acestei anchetei au fost identificaţi, până în prezent, 8 contacţi direcţi, angajaţi ai fabricii, ce prezintă simptomatologie Covid 19. Dintre aceştia, 7 angajaţi au fost declaraţi infectaţi cu virusul Covid 19, astăzi - 25 aprilie 2020, iar cel de-al 8-lea angajat a fost declarat negativ. Cele 7 persoane confirmate pozitiv prezintă semne clinice de boală uşoare şi moderate, respectiv: disfagie, rinoree şi tuse, fiind internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina", se arată în comunicat.

DSP a dispus închiderea fabricii de confecţii, izolarea a 88 de angajaţi la domiciliu şi dezinfecţia în fabrică.

"Direcţia de Sănătate Publică Olt a dispus măsura închiderii fabricii, iar pentru cei 88 de angajaţi a fost dispusă măsura izolării la domiciliu. În cazul apariţiei semnelor specifice de boală, persoanele izolate la domiciliu vor fi investigate şi testate, conform Metodologiei de supraveghere a infecţiei umane cu noul coronavirus (2019-nCoV), actualizată. De asemenea, s-a dispus efectuarea dezinfecţiei la locaţia fabricii", precizează sursa citată.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a dispus ca Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt să sprijine DSP în ancheta epidemiologică în derulare şi să verifice dacă se respectă măsura izolării la domiciliu de către angajaţii fabricii de textile.

Înainte de confirmarea diagnosticului de COVID-19, sâmbătă, la cei şapte angajaţi de la fabrica din Caracal, DSP a comunicat un număr de 20 de cazuri de coronavirus în judeţ. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră