Copii de grădiniță, citaţi cu mandate de aducere! Micuții au fost duși la tribunal cu jandarmii (VIDEO)

23 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Copii de grădiniță, citaţi cu mandate de aducere! Micuții au fost duși la tribunal cu jandarmii (VIDEO)

Mai mulți jandarmi, însoțiți de un psiholog și un asistent social au mers, în această dimineață, acasă la familiile copiilor citați în dosarul care vizează abuzurile de la grădinița Micul Regat.
Aveau misiunea de a-i aduce pe micuți la sediul Judecătoriei Constanța.

"Săptămâna aceasta au fost trimise către instituția noastră mandate de aducere pentru executare, mandate de aducere pentru minori, într-un dosar care are termen de judecată astăzi.

S-a acționat în situația de față cu maximă atenție pentru a minimiza un stres suplimentar pentru minori și pentru părinții acestora. S-a acționat cu personal feminin, cu autoturism neinscripționat, fără girofaruri sau alte însemne oficiale. Colegele au fost însoțite de personal calificat de la Direcția Județeană de Asistență și Protecția Copilului.

S-a acționat în conformitate cu prevederile legale. Au fost situații diverse. Într-un caz s-a prezentat un certificat medical pentru un copil, au fost părinți care nu au fost găsiți la domiciliu și se pare că vor veni reprezentanții legali la instanță", a afirmat un reprezentant al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța.

Decizia judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, magistrat al Judecătoriei Constanţa, de a-i aduce pe copiii de nici 8 ani la audieri cu duba a stârnit un val de indignare atât din partea părinților implicați, cât și a opiniei publice, scriu jurnaliștii constănțeni. Familiile copiilor l-au recuzat pe magistratul Arhip și l-au reclamat la CSM, însă, până acum, inspecția judiciară nu a luat nicio măsură împotriva sa.

Copii loviți și amenințați

Reamintim că șase persoane de la grădiniţa privată "Micul Regat" din Constanţa sunt judecate în prezent la Judecătoria Constanţa pentru purtare abuzivă după ce i-ar fi agresat în mai multe rânduri pe copii.

Totul a ieşit la iveală în urmă cu doi ani, după ce un părinte a observat că de câte ori se întorcea de la grădiniţă copilul său era speriat şi avea coşmaruri noaptea şi a decis să monteze într-o jucărie un aparat de înregistrare. Ulterior, chiar pe imaginile de supraveghere ale grădiniţei private s-a putut observa cum copiii erau agresaţi de către femeile care ar fi trebuit să aibă grijă de ei, fiind loviţi, ameninţaţi, iar unii părinţi au reclamat că celor mici li se adminstra vin pentru a dormi la prânz.

În urma plângerilor primite, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au început cercetări în acest dosar, la finalizarea cărora au decis trimiterea în instanţă a directoarei de la "Micul Regat", Eliza Pufleanu, şi a altora angajate ale grădiniţei, fiind vorba despre Cristina Alina Alma, Georgiana Vierescu, Larissa Victora Hercus, Irina Petre şi Cristina Manolache.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanţa, până în prezent fiind audiate părţile implicate, părinţii, iar judecătorul doreşte ca şi copiii să fie audiaţi în această cauză.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră