Copiii familiei Bodnariu pot fi vizitați numai dacă interesul superior al minorului nu este lezat

13 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Copiii familiei Bodnariu pot fi vizitați numai dacă interesul superior al minorului nu este lezat

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Raluca Lunculescu, a anunțat că ambasadorul român la Oslo a avut discuții la Ministerul norvegian de Externe și la Ministerul Copiilor, Egalității și Incluziunii Sociale din Norvegia privin cazul Bodnariu.

"La Ministerul de Externe, ambasadorul a subliniat că este vorba despre un caz social cu impact emoțional și media foarte mare, a propus realizarea unei cooperări politice pentru gestionarea acestui caz, a reamintit propunerea formulată de ANPDCA privind integrarea copiilor în familia extinsă a tatălui din România, acest lucru fiind în interesul copiilor de a crește împreună într-un mediu cultural și lingvistic familiar. Ambasadorul a solicitat permisiunea pentru consulul român de la Oslo să viziteze minorii în astfel de situații și a transmis mesajul ferm al autorităților române", a declarat Lunculescu.

Ambasadorul român a solicitat acces pentru consulul român ca observator în etapele curente ale procedurilor.

"Aici, partea norvegiană a subliniat faptul că această solicitare trebuie formulată și de familie. A solicitat sprijin pentru a permite consulului să viziteze copiii aflați în plasament. Partea norvegiană a arătat că acest lucru este posibil cu mențiunea că astfel de vizite pot fi acceptate de autoritățile de protecție a copilului, dacă interesul superior al minorului nu este lezat", a mai spus Lunculescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră