Nu eşti mulţumit de notele obţinute la BACALAUREAT 2015, sesiunea de toamnă? Cum depui CONTESTAŢIILE şi când vor fi afişate REZULTATELE FINALE

01 Sep 2015
Nu eşti mulţumit de notele obţinute la BACALAUREAT 2015, sesiunea de toamnă? Cum depui CONTESTAŢIILE şi când vor fi afişate REZULTATELE FINALE
Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea de toamnă, au fost afişate pe www.EDU.RO, la avizierele școlilor și, probabil, pe site-urile insectoratelor județene, urmând ca rezulatele finale, după contestații, să fie afișate pe 3 septembrie.  Contestațiile pot fi depuse tot azi, între orele 16.00 și 20.00. Soluționarea lor va fi făcută în următoarele două zile, iar rezultatele finale la Bac 2015 sesiunea de toamnă vor fi publicate vineri, în 4 septembrie.

Contestațiile pot fi depuse tot azi, între orele 16.00 și 20.00. Soluționarea lor va fi făcută în următoarele două zile, iar rezultatele finale la Bac 2015 sesiunea de toamnă vor fi publicate vineri, în 4 septembrie.

Ce spune ministrul Cîmpeanu despre bacalaureatul de toamnă 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că datele pe care le are înaintea afişării rezultatelor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat arată o creştere uşoară a procentului celor care au promovat examenul. Cîmpeanu a mai spus că 144 de elevi au fost eliminaţi din examen pentru fraudă şi tentativă de fraudă, precizând că acestora ”li se vor adăuga şi cei care vor fi eliminaţi ulterior derulării examenelor, pe baza constatărilor din diverse perspective”. El a precizat că, la nivel naţional, ar putea fi vorba doar despre trei cazuri de elevi care vor fi eliminaţi ulterior derulării examenelor.

Potrivit ministrului Educaţei, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 55.000 de elevi, iar procentul mediu de prezentare a fost de circa 80% din elevii înscrişi.  Prima afişare a rezultatelor este programată marţi, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16:00 - 20:00. Contestaţiile vor fi soluţionate în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat din acest an a început în 17 august, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 21 august. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat.




 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră