Constantin Bolboșanu, şeful din Poliţia Română, adus astăzi la Tribunalul Militar cu propunere de arestare preventivă. Acesta a fost demis de Petre Tobă

10 Noi 2015
Constantin Bolboșanu, şeful din Poliţia Română, adus astăzi la Tribunalul Militar cu propunere de arestare preventivă. Acesta a fost demis de Petre Tobă
Constantin Bolboșanu, fostul director adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), va fi prezentat, marți, Tribunalului Militar București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a precizat astăzi că fostul comisar de poliţie a fost eliberat din funcţie. „Urmare a comunicării Direcției Naționale Anticorupție, în care se precizează punerea în mișcare a acțiunii penale față de comisar – șef de poliție Bolboșanu Constantin, inspectorul general al Poliției Române a dispus eliberarea acestuia din funcția deținută și punerea la dispoziția unității, urmând ca situația raporturilor de serviciu să fie reglementată în funcție de măsurile procesual-penale ce vor fi dispuse.

Reiterăm faptul că Poliția Română va acționa în continuare, împreună cu instituțiile competente în domeniu, pentru prevenirea, combaterea și soluționarea faptelor de corupție, inclusiv a celor comise de lucrători de poliție“. 

De ce este acuzat Bolboşanu 

DNA susține că Bolboșanu, în calitate de ofițer de poliție, șef serviciu, a primit, în perioada martie -septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat.  "În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcții la un imobil ce aparținea suspectului și două excursii în Turcia, respectiv Spania pentru ofițer și familia acestuia. Protecția promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind 'deranjat' de niciun organ cu atribuții în domeniu, deși desfășura activități de comerț cu legume-fructe, așa-zisele controale efectuate fiind pur formale", au arătat procurorii.




 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră