Consiliul Concurenţei, cu ochii pe benzinari după ieftinirea țițeiului. Chirițoiu: S-au anunţat reduceri de preţ, vreau să le văd la pompă

19 Aug 2015
Consiliul Concurenţei, cu ochii pe benzinari după ieftinirea țițeiului. Chirițoiu: S-au anunţat reduceri de preţ, vreau să le văd la pompă
Consiliul Concurenţei monitorizează piaţa distribuţiei de carburanţi şi va verifica în ce măsură companiile petroliere au redus preţurile la benzină şi motorină în contextul în care preţul barilului a scăzut în ultimul an la jumătate, ajungând la circa 50 de dolari. 
 
De altfel, la sfârşitul anului 2011 autoritatea de concurenţă a aplicat cea mai mare amendă din istoria Concurenţei chiar acestui sector, când şase companii petroliere au primit o amendă de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro).
 
"Urmărim evoluţia pieţei şi vrem să vedem cât de repede şi în ce măsură reducerile substanţiale ale preţului barilului se vor resimţi în preţul la pompă. Mai monitorizăm câteva săptămâni, să se aşeze lucrurile şi apoi vom şti dacă este cazul să intervenim. Urmărim datele Eurostat, preţurile la noi, cu şi fără taxe, şi preţurile în restul Uniunii Europene. S-au anunţat reduceri de preţ, vreau să le văd. Vom monitoriza, să vedem dacă, într-adevăr, a scăzut preţul şi ne vom uita cum se raportează acesta la reducerea preţului materiei prime şi cum arată comparativ cu preţurile din alte ţări din UE", a declarat pentru Mediafax preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Există scenarii care spun că preţul va plonja spre 30 de dolari în următoarele luni. CNBC scrie că acesta va fi nivelul la care producătorii vor fi forţaţi să reducă serios livrările astfel încât cererea să ajungă la echilibru cu oferta, acum în exces.
 
 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră