Ministerul Sănătății a format un grup de specialiști care asigură suport medical, psihologic și social răniților la clubul Colectiv

08 Noi 2015
Ministerul Sănătății a format un grup de specialiști care asigură suport medical, psihologic și social răniților la clubul Colectiv
Începând de astăzi, funcționează un grup de intervenție care are misiunea de a gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirilor acordate pacienților internați în unitățile sanitare după incidentul din data de 30 octombrie ac, anunță Ministerul Sănătății.

Intrăm în cea de-a doua fază de îngrijiri medicale și este nevoie să asigurăm atât pacienților, cât și aparținătorilor acestora tot suportul nostru medical, psihologic și social. Toate eforturile de până acum și de acum înainte se îndreaptă către victime și familiile acestora. De asemenea, vreau să subliniez că toate costurile aferente transportului si tratamentului pacienților transferați in clinicile din strainatate la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritațile române, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului. Ne gândim și la suport financiar pentru aparținătorii care însoțesc pacienții transferați”,a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu. 

Grupul de intervenție va canaliza toate nevoile de consiliere psiho-socială și va gestiona comunicarea cu aparținătorii pacienților spitalizați în România și, ulterior, va comunica și cu pacienții externați. De asemenea, grupul va colabora cu reprezentanții Comisiei medicale numite de ministrul Sănătății.

Coordonatorul acestui grup va fi doctorul Gabriel Diaconu, care va asigura buna relaționare interdepartamentală și cu  reprezentanții familiilor victimelor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră