JOS CASCHETA! După medici, urmează poliţiştii? „Solicităm o mărire de 70% a salariilor (...) Un polițist cu un salariu mic va genera corupție“

18 Aug 2015
JOS CASCHETA! După medici, urmează poliţiştii? „Solicităm o mărire de 70% a salariilor (...) Un polițist cu un salariu mic va genera corupție“
După ce medicii au obţinut astăzi o majorare salarială cu 25%, iată că şi poliţiştii ridică această problemă.Mai exact, aceştia o majorare de aproximativ 70% a veniturilor.  Acest procent a fost avansat de Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul Administrației și Internelor (SNPPC), într-o intervenție telefonică la B1tv. 

”Dorim același procent și aceleași etape de majorare. Nu vrem să intrăm in conflict nici cu medicii, nici cu profesorii. Mâine (miercuri - n.r) la ora 9.00, are loc o întâlnire pe această temă. Am luat legătura cu ministerul de Interne. Văzând această precipitare a evenimentelor, sigur că și noi solicităm același lucru. Și ni se pare normal și pentru educație. Suntem pilonii de baza în statul român - sănătate, siguranță, educație. Solicităm o mărire de 70% a salariilor polițiștilor”, a declarat Dumitru Coarnă.

”În momentul ăsta, sistemul de siguranță publică este subdimensionat. Polițiștii acumulează, mai ales în mediul rural, sute de ore de muncă suplimentară. Imaginați-vă cât efort se concentrează pe acești oameni. (...) Trebuie să se înțeleagă că un polițist cu un salariu mic va genera corupție, va genera nesiguranță. Nu negociem pe principii de forță, analizăm problemele economice și încercăm să găsim soluții”, a mai declarat președintele SNPPC.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră