Concurenţă la Universitatea din București: 4,6 candidați pe un loc bugetat. La ce facultate este concurenţa cea mai mare

27 Iul 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Concurenţă la Universitatea din București: 4,6 candidați pe un loc bugetat. La ce facultate este concurenţa cea mai mare

Aproximativ 21.000 de candidați s-au înscris la programele de studii universitare de licență ale Universității din București, înregistrându-se o medie de 4,6 candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, a informat, miercuri, unitatea de învățământ, citat de agerpres.ro.

Universitatea din București se menține în anul 2017 printre cele mai importante universități din lume, conform ediției din acest an a Clasamentului QS al universităților, care analizează 1000 de univesităţi din 84 de ţări.

La nivel național, Universitatea din București este cel mai bine clasată instituție de învățământ superior în clasamentul QS World University Rankings 2018, ocupând, în clasamentul general, poziția 701-750.

Înscrierile pentru sesiunea din iulie a admiterii la toate cele 19 facultăți din cadrul univeristății s-au încheiat miercuri.

În urma opțiunilor absolvenților de Bacalaureat, facultățile au raportat 20.812 de candidați înscriși la studii universitare de licență.

Cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Limbi Străine, unde sunt 7,9 candidați/loc. Pe locul doi se află Facultatea de Administrație și Afaceri, cu  7,5 candidați/loc, iar locul trei în top îl ocupă Facultatea de Matematică și Informatică, unde s-au înscris 7,2 candidați/loc.

Următoarele două clasate sunt surprinzătoare: locul 4, Facultatea de Geografie, cu 6,9 candidaţi, şi locul şase, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (surprinzătoare concurenţa mare an de an, dată fiind situaţia catastrofală a mass-media în România), cu 6,5 candidaţi pentru un loc. Lista completă poate fi găsită aici.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră