Plagiatul lui Ponta: Fostul premier crede că e victima unei răfuieli

01 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Plagiatul lui Ponta: Fostul premier crede că e victima unei răfuieli

Conform unui comunicat al instituţiei, Universitatea  București a retransmis Ministerului Educației dosarul care probează verdictul de plagiat dat de comisia de profesori experți în Drept și de Comisia de Etică a Universității din București în cazul tezei de doctorat a fostului premier. 

Mai mult, Universitatea București consideră că, pe viitor, rectorii universităților ar trebui să aibă dreptul legal de a conferi, dar și de a retrage titluri și diplome academice, indiferent dacă este vorba de studii de licență, master sau doctorat", mai susțin reprezentanții instituției de învățământ superior.

Fostul premier Victor Ponta consideră demersul Universităţii Bucureşti o răfuială politică. "În anii '50 comuniștii veniți la conducerea Universității din București dădeau afară oamenii pe criterii strict politice! În 2011 câțiva securiști au fost impuși de Băsescu la conducerea Universității și de atunci fac același lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă DOAR de teza mea începută în 1999 și finalizata în 2003, cu un subiect "Curtea Penala Internațională" pe care DOAR eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie DOAR pentru mine și cer retragerea unui titlu obținut legal DOAR pentru mine)", scrie fostul premier pe Facebook.

El adaugă că va câștiga iar în justiție, așa cum a mai câștigat deja până acum şi se declară bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în acest scandal. "Regret că România are în 2016 metode și mentalități tipice anilor '50, că instituții fundamentale sunt conduse de oameni "dirijați" de propriile lor slăbiciuni și "schelete din dulap". Și regret că numele Universității este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere", mai afirmă fostul premier.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră