Comunicat Federația Sindicatelor din Instituții de Cultură

14 Feb 2020
Comunicat Federația Sindicatelor din Instituții de Cultură

Federația Sindicatelor din Instituții de Cultură, federație reprezentativă la nivelul grupului de unități, afiliată la Blocul Național Sindical, reprezentată de președinte Ciulică Marius, salută inițiativa domnilor Alexandrescu Vlad-Tudor - senator USR,  Romaşcanu Lucian - senator PSD  privind Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, precum și pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare”, înregistrată la Senatul României sub nr. B28/2020 .

      Federația Sindicatelor din Instituții de Cultură consideră că modificarea OUG 189/2008 este mai mult decât necesară. Federația împreună cu confederația Blocul Național Sindical au atras atenția ministerului de resort asupra aspectelor ce țin de managementul instituțiilor de cultură aflate în subordinea și/sau coordonarea Ministerului Culturii. În acest sens federația a solicitat de nenumărate ori Ministerului Culturii să inițieze modificarea Ordonanței de Urgență 189/2008, ori acest lucru nu s-a întâmplat.

      În acest context, inițiativa domnilor senatori este mai mult decât salutară, iar Federația Sindicatelor din Instituții de Cultură va fi prezentă la dezbaterile din cadrul Senatului și al Camerei Deputaților în vederea susținerii unei legi moderne prin care să se asigure, instituțiilor de cultură, un management corect și performant . Cultura este un bun național și identitar care nu generează profit, dar generează educație. Munca specifică a tuturor colegilor care activează în acest sector, fie că vorbim de actori, interpreți, instrumentiști, balerini, bibliotecari, etc, are, mai multă ca niciodată nevoie să se desfășoare într-un mediu propice, în liniște și siguranță, un mediu în care să le fie garantate drepturile ca salariați și respectați ca oameni.

 

 

PREȘEDINTE,

Ciulică Marius

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră