Complex sportiv FABULOS construit de Ion Țiriac la Otopeni. Primul pas – un patinoar

06 Sep 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Complex sportiv FABULOS construit de Ion Țiriac la Otopeni. Primul pas – un patinoar

Până acum câteva săptămâni era un câmp cu buruieni. Acum se ridică acoperișul și anexele unui patinoar – se pot vedea clar și în poze. În alte câteva săptămâni aici se va inaugura un patinoar în toată regula.

Patinoarul, care va putea gazdui meciuri oficiale, are o suprafata construita de 4 863 mp, capacitate de 500 de locuri si este realizat conform celor mai recente norme olimpice internationale si conform indicatiilor Federatiei Internationale de Hochei.

Accesul publicului si sportivilor de performanta se va face separat, ambele categorii de vizitatori beneficiind de zone de vestiar dedicate, pentru a deservi concomitent cat mai multe persoane – 4 vestiare pentru echipele de hochei, 6 vestiare individuale pentru patinatori sportivi si un vestiar pentru publicul larg. Patinoarul beneficiaza de o parcare de 70 de locuri, fiind asigurat accesul inclusiv pentru autocare.

Copiii vor avea acces gratuit pe patinoar, doar echipele profesioniste de hochei urmând să plătească pentru întrţinerea arenei. Patinoarul va fi adminstrat de către Fundaţia Ion Ţiriac.

Este numai prima investiție făcută de omul de afaceri Ion Țiriac în ceea ce va fi un complex sportiv gigantic, gata, probabil peste doi- trei ani. Patru terenuri de tenis acoperite, alte vreu 25 în aer liber (dacă am reținut bine), un teren cu pistă de atletism, o sală polivalentă de 5.000 de locuri – iată planurile de dezvoltare a unui adevărat “oraș sportiv”.

“Încercăm să-l convingem să facem şi o arenă pentru BRD Năstase Ţiriac Trophy, după doi ani cât e la Budapesta turneul”, spune Bogdan Enoiu, prezent la eveniment.

Primarul orasului Otopeni, Silviu Gheorghe spune că va incerca sa atraga Guvernul intr-un parteneriat alaturi de Ion Tiriac si institutia pe care o conduce. "Trebuie sa demonstram ca se poate construi in Romania. Impreuna cu domnul Tiriac am inceput un drum lung, acest patinoar este un prima pas, vrem sa atragem si autoritatile publice centrale. E o investitie importanta pentru sportul romanesc.

Omul de afaceri Ion Țiriac nu a putut veni la eveniment, astăzi, însă a fost suplinit cu succes de către prietenul și partenerul său de la dublu, Ilie Năstase.

IMG 20160906 112713

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră