Ancheta în cazul poliţistului mort continuă. OPT SEMNE DE ÎNTREBARE, ZERO RĂSPUNSURI, o singură certitudine: GROAPA unde s-a întâmplat tragedia, astupată

23 Oct 2015
Ancheta în cazul poliţistului mort continuă. OPT SEMNE DE ÎNTREBARE, ZERO RĂSPUNSURI, o singură certitudine: GROAPA unde s-a întâmplat tragedia, astupată
Ancheta în cazul accidentului în care a murit poliţistul de la Rutieră, condus astăzi pe ultimul drum, este în desfăşurare. Colegii şi şefii politistului care şi-a pierdut viaţa au dat explicaţii la Parchetul Capitalei care a deschis dosar penal  in pentru ucidere din culpă. Anchetatorii au cerut și documente de la Ministerul de Interne pentru a vedea de ce Gabriel Oprea beneficia de coloana oficială şi dacă exista un ordin scris pentru prezenţa în misiune a poliţistilor, cu explicaţiile de rigoare privind urgenţa misiunii. Surse apropiate anchetei au precizat că ar fi fost vizionate şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona tragediei.

Între timp, au apărut „pe surse“ sau sub protecţia anonimatului mai multe informaţii în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în ziua accidentului, cum că, ministrul Oprea ar fi plecat de la locul accidentului, ştiind ce s-a întâmplat cu omul din coloana sa, dar şi despre modul în care Gabriel Oprea, Ministrul Administraţiei şi Internelor şi Vicepremierul României ar fi uzat de nenumărate ori de coloana oficială pe care potrivit legii ar avea dreptul să o folosească doar în cazul unor situaţii deosebite. 

Multe semne de întrebare, o singură certitudine: GROAPA A FOST ASTUPATĂ 

Din ziua accidentului şi până astăzi, cu excepţia unui comunicat trimis presei de către Poliţia Capitalei, dar care nu răspunde la nicio întrebare concretă în legătură cu misterele morţii poliţistului de doar 28 de ani, ministrul Gabriel Oprea nu a făcut nicio precizare pentru lămurirea situaţiei sa pentru acuzele care i s-au adus. În toată această nebuloasă la care autorităţile, Primăria Capitalei sau Distrigazul (n.r. -fiind lucrarea lor, ei intervenind la o avarie, iar lucrarea trebuia terminată până pe 21 septembrie) nu se sinchisesc să ofere vreo explicaţie plauzibilă, un lucru e cert şi „rezolvat“ fix după tiparul românesc: groapa de la locul tragediei,mai exact de la intersecţia bulevardului Ştirbei cu Calea Plevnea fost astupată. 

Sunt mai multe întrebări la care echipa ministrului de Interne Gabriel Oprea nu a răspuns. Site-ul mariustuca.ro ridică CINCI SEMNE DE ÎNTREBARE în legătură cu ziua tragediei, la care autorităţile responsabile ar trebuie să răspundă. 

1. Avea voie Gabriel Oprea să folosească, potrivit Legii, coloana oficială în acea zi, mai ales că vremea era una ploioasă? 

2. Care a fost situaţia deosebită cu care s-a confruntat ministrul de Interne pentru a avea nevoie de coloană oficială?

3. A oprit sau nu maşina ministrului Gabriel Oprea la locul accidentului?

4. Au fost informaţi poliţiştii din dispozitivul lui Gabriel Oprea că pe traseu era o lucrare şi o ditamai groapa?

5. Există un ordin semnat pentru misiunea din acea zi la care participau poliţiştii din coloana vicepremierului?

6. De ce s-a recunoscut că politistul făcea parte din coloana oficială a vicepremierului abia după două zile?

7. Cine răspunde pentru faptul că groapa „morţii“ fusese lăsată descoperită şi nesemnazată corespunzător, după cum au spus unii martori prezenţi la locul tragediei?

8. De ce a fost astupată atât de repede groapa în care a căzut motociclistul? În altă ordine de idei, după ce moarte un om, se poate, nu? 


Ce a spus Poliţia Capitalei 

Poliția Capitalei a anunțat că polițistul care a decedat marți în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.După producerea accidentului coloana oficială a fost oprită şi s-au dispus măsuri pentru acordarea primului ajutor.

Citam din comunicatul Politiei: „referitor la accidentul din 20 octombrie a.c. în care a fost implicat colegul nostru, subinspector post-mortem Gigină Bogdan Cosmin, facem următoarele precizări:

Polițistul se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice Poliției Rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranță, a unei coloane oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Coloana oficială a viceprim–ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia in condițiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ța. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ța. Charles de Gaulle – P-ța. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Știrbei Vodă, dupa ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice.

Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la fața locului și au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, polițistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgență București. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ceilalti decidenți din conducerea MAI, pentru intervenția de urgență a echipajelor SMURD și informarea permanentă în legatura cu evolutia situatiei. S-a ținut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat. La locul producerii accidentului existau elemente de semnalizare a lucrării, dar cu privire la modul în care erau amplasate, dacă respectau sau nu normativele legale, urmează a se stabili pe parcursul anchetei aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Menționăm că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competența procurorilor. Întregul colectiv al Poliției Capitalei este alături de familia colegului nostru, fiind profund îndurerat de tragicul eveniment“.

Politistul e 28 de ani şi-a pierdut viaţa marţi seara


Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Şeful Serviciului de Presă al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, declara că groapa în care a căzut poliţistul cu motocicleta era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil. Sarca a precizat că poliţistul se afla în misiune şi se îndrepta către o zonă în care ar fi urmat să fluidizeze circulaţia.

Surse judiciare au declarat că în acest caz procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră