#Colectiv | Mărturia cutremurătoare a mamei adolescentului în scaun cu rotile:

29 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
#Colectiv | Mărturia cutremurătoare a mamei adolescentului în scaun cu rotile:

Mama lui Mihai Popescu, adolescentul tintuit in scaunul cu rotile si prins in iadul de la Colectiv, a povestit pentru site-ul www.miscareaderezistenta.ro prin ce au trecut, ea, sotul si fiul lor, Mihai, dupa incendiul din clubul groazei.

Duminica, 30 octombrie se implineste un an de cand 64 de ingeri au plecat mult prea devreme si mult prea nevinovati dintre noi.

Duminica, nu este despre a face bilanturi, nu este despre politicieni sau tehnocrati, nici despre guverne schimbate, coruptie sau politica. Duminica este despre ei. Despre #colectiv. Duminica, sa fim #colectiv!

Femeia marturiseste ca Mihai nu a ramas cu sechele, insa dupa infernul din 30 octombrie 2015 nu a putut sa-si mai foloseasca mainile. Nu poate insa uita seara tragediei, cand dupa telefonul primit, sotul ei a plecat sa-l caute pe fiul lor printre cadavre. Atunci a simtit ca viata s-a oprit in loc.

O intreb cum au reusit sa faca fata acestui infern de dupa Colectiv si cine i-a ajutat. O mai intreb si daca in tot acest timp, duminica se face un an de zile, simte ca s-a schimbat ceva in Romania si cine sunt cei vinovati de aceasta tragedie.

,,As dori sa vina cei vinovati sa stea o zi cu Mihai, de dimineata pana seara, sa-l vada cum este,,

,,Din donaţii. Ne-au ajutat foarte mult cei de la Crucea Rosie si Fundatia Mereu Aproape. Sunt niste costuri mari. In bine nu stiu, nu vreau sa ma pronunt, nu intru in politica ca nu ma intereseaza. Procesele sunt inca pe rol. Nu stiu cine sunt vinovatii, dar din vinovatii, dar as dori sa vina sa stea o zi cu Mihai, de dimineata pana seara, sa-l vada cum este. Copilul meu inainte de Colectiv era bine. Acum e mult mai greu. El nu poate sa-si mai manance ciorba cu lingura, nu poate sa-si mai puna singur apa in pahar… Cum sa nu fiu suparata? Pai nu stie nimeni prin ce am trecut eu cu sotul meu de la Colectiv si pana in prezent… ,,, povesteste, cu o voce resemnata mama lui Mihai.

,,Intr-o fractiune de secunda am pierdut totul, dupa ce 15 ani am umblat prin spitale,,

Mihai este singurul lor copil si pentru el, parintii, au facut totul in viata. Doamna Popescu sustine insa ca este obosita de drumurile prin spitale, drumuri pe care dupa tragedia de la Colectiv au fost nevoiti sa le faca mult mai des.

Citeşte şi:

#Colectiv | Un an. Ce se întâmplă acum cu Andrei Găluţ, singurul supravieţuitor al trupei Goodbye to Gravity

STRIGĂTOR LA CER! Sorin Săraru a furat banii victimelor de la #Colectiv. Continuă, însă, să organizeze evenimente

#colectiv Claudiu Petre, EROUL din „clubul groazei“. A salvat doauă persoane înainte să fie răpus de flăcări

Exclusiv. Adolescentul în scaun cu rotile, salvat de prieteni din iadul de la #Colectiv: „Am simţit că nu o să mor acolo“

,,Pai eu am umblat 15 ani si jumatate prin spitale de am părul alb. Am umblat 15 ani jumatate si i-am oferit tot lui Mihai, ne-am lasat pe noi si i-am oferit pentru sanatatea lui si i-am adus tot ce avea nevoie ca sa ajunga la progresul la care a ajuns. Si, intr-o fractiune de secunde o iei de la zero. . Cum sa nu fiu suparata cand i-am vazut mainile arse? Domnul profesor Enescu s-a ocupat si se ocupa in continuare, a fost alaturi de noi, multumesc lui Dumnezeu,,, povesteste oftand interlocutoarea noastra.

Mihai i-a dat putere sa mearga mai departe

Marturiseste insa ca cel care i-a dat putere si a facut-o sa mearga mai departe cu speranta este Mihai. El le-a dat forta si i-a facut sa poata visa la ziua de maine . Doamna Popescu sustine insa ca cel mai de pret dar este viata si ca ii multumeste lui Dumnezeu ca, in acea seara, Pavlos si Laurentiu- cei doi prieteni buni ai lui Mihai- l-au salvat si l-au scos afara din clubul groazei.

Acolo a fost minune dumnezeiasca…

,,Multumesc lui Dumnezeu ca au scapat toti cu viata, acolo a fost minune dumnezeiasca. Va dati seama, Mihai nici nu mergea in picioare, Dumnezeu le-a dat putere lui Pavlos si lui Laurentiu si l-au scapat de acolo. Cel mai de pret este sanatatea.

Mihai nu poate sa-si miste mainile arse si nu mai poate sa scrie

Stie insa ca, din pacate, problemele nu s-au oprit aici. Pe Mihai il asteapta alte operatii si interventii. ,,Mihai din punct de vedere mental nu are absolut nimic. Problemele sunt ca i-au ars mainile: trei degete de la mana stanga, iar mana dreapta nu poate sa o miste deloc. Nu a putut sa mai scrie dupa Colectiv deloc. Nu poate sa mai stea in pat, in fund, din cauza focului,,, povesteste femeia.

Ne-am cautat fiul printre cadavre

Nu poate uita insa seara de vineri spre sambata, 30 octombrie 2015. In acea seara era bucuroasa ca fiul ei mergea la concert, la primul lui concert, alaturi de cei doi buni prieteni. Telefonul primit de la mama lui Pavlos a facut-o sa-si piarda orice orice speranta. Initial, a crezut ca este o gluma. A cunoscut infernul atunci cand sotul ei, impreuna cu parintii celorlalti doi prieteni ai lui Mihai au mers si au cautat printre cadavre. Acolo si-au cautat, cu o disperare si cu o neputinta greu de descries, copiii.

,,Pe Mihai l-au gasit la Floreasca, iar apoi s-au intalnit toti la Grigore Alexandrescu. Pavlos a fost cel mai grav ranit, iar Mihai ma intreba de zi ce face prietenul lui. E greu. Sunt momente grele pe care nu le uiti,,.

Povestea lui Mihai continua...

Pe 30 octombrie 2015, a mers la primul concert din viaţa lui, împreună cu cei doi buni prieteni, Laurenţiu şi Pavlos. A nimerit însă în iadul din „clubul groazei“, de pe Strada Tăbăcarilor“.
A apucat să se bucure de câteva melodii, după care, a trăit, pe viu, dezlănţuirea infernului. Povestea lui Mihai Popescu, tânărul de 16 ani, aflat într-un scaun cu rotile- o boală descoperită în pruncie i-a răpit şansa de a merge vreodată- îţi face, pe româneşte, pielea găină. În fumul gros, mocnit şi înecăcios, într-o încăpere ce ducea către o singură uşă, devenită parcă şi mai mică sub teroarea ţipetelor şi a disperării celor prinşi în încăpere, Dumnezeu nu l-a uitat pe Mihai. Este o poveste despre destin, prietenie şi solidaritate. Este despre viaţă văzută ca cel mai de preţ dar. Chiar şi dintr-un scaun cu rotile.

Povestea lui Mihai continuă...

Pavlos, o lecţie de viaţă despre iubire, respect şi prietenie

Pavlos Gabriel Popovici, tânărul de 16 ani nu a uitat de prietenul său, aflat în scaunul cu rotile. În nebunia şi disperarea din clubul groazei“ a rămas neclintit pentru a-şi salva prietenul. A fost însă grav rănit şi a astat două luni de zile la terapie intensivă. Acum, se află în continuare la un spital din Belgia, la recuperare. A vrut să-i facă prietenului său Mihai, ţintuit în scaunul cu rotile, un cadou de ziua lui. Aşa că, Pavlos, în vârstă de 16 ani, l-a dus pe Mihai la concertul din 30 octombrie 2015 de la Clubul Colectiv. Pavlos a dorit să-i facă o bucurie, fără să ştie că cea mai fericită seară avea să se transforme în cea mai neagră noapte. Mihai a stat chiar lângă scenă, pentru a vedea de aproape spectacolul şi nu ar fi avut nicio şansă să scape cu viaţă dacă nu ar fi fost prietenul său. Cu ultimele forţe, în toată nebunia şi disperarea de a ieşi din Clubul Colectiv, Pavlos şi-a luat prietenul în cârcă şi l-a cărat afară, însă a fost el rănit grav, cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, cu o intoxicaţie puternică şi căile respiratorii arse. După mai bine de trei luni, Pavlos, transportat la un spital din Belgia, a ieşit de la terapie intensivă.

In decembrie 2015, sora acestuia, Andreea, a postat pe Facebook un mesaj impresionant pentru fratele ei care se afla şi atunci pe un pat de spital şi lupta „cu o furie şi cu dragoste de viaţă“ să trăiască.

„Luptă, iubire, luptă ! Te iubesc mult!

Foto: ziarulring.ro

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră