#COLECTIV. 60 de tineri au murit, iar din cei 39 de răniți care se mai află în spitalele bucureștene, zece sunt în stare critică și gravă

24 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
#COLECTIV. 60 de tineri au murit, iar din cei 39 de răniți care se mai află în spitalele bucureștene, zece sunt în stare critică și gravă

Ministerul Sănătății a anunțat, în această dimineață, că 39 de persoane rănite în clubul Colectiv mai sunt internate în spitalele bucureștene, dintre acestea 10 aflându-se în stare critică și gravă.

Repartizarea tinerilor răniți în Colectiv:

- Spitalul de Arși - 11 pacienți
- Spitalul Bagdasar Arseni — 9 pacienți
- Spitalul Grigore Alexandrescu — 5 pacienți
- Spitalul Elias — 3 pacienți
- Spitalul Militar Central — 4 pacienți
- Spitalul de Urgență din București — 3 pacienți
- Spitalul Universitar — 2 pacienți
- Spitalul Dimitrie Gerota — 1 pacient
- Spitalul CC Iliescu — 1 pacient.

"Până în prezent au fost externate 42 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară. Un număr de 39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate", precizează ministerul.

Potrivit centralizatorului, în Austria au fost transferate 4 persoane, dintre care una a decedat, iar 3 persoane sunt în stare stabilă, în Belgia — 8 persoane au fost transferate care se află în stare stabilă, dintre care 5 persoane cu progrese punctuale, în Olanda—8 persoane transferate, dintre care două au decedat, iar celelalte 6 sunt în stare stabilă, Franța — un transfer care s-a soldat cu decesul pacientului. Totodată, în Germania au fost transferate 5 persoane.

Astfel, 3 persoane din care 2 au plecat pe cont propriu (printre care un cetățean german) și o persoană transferată. Au fost înregistrate două decese. În Marea Britanie au fost transferate 9 persoane, din care 3 decese și alte 6 persoane stare stabilă, Norvegia — o persoană stare stabilă, Israel — 3 persoane, din care un deces, iar două persoane în stare stabilă.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În patru săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, astăzi, la 60 de morţi.

Mai multe persoane au fost reţinute, unele fiind momentan cercetate în libertate, sub control judiciar, după tragedia din clubul Colectiv. Totodată, mai multe restaurante şi cluburi au fost închise, neavând condiţiile legale de funcţionare pentru a-şi desfăşura activitatea.

Cei trei administratori și acționari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu — au fost arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. (Veronica Micu)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră