Coincidenţă? Ioan Rus JIGNEŞTE DIASPORA cu o zi înaintea MOŢIUNII PNL pe problemele din DIASPORA

11 Iun 2015
Coincidenţă? Ioan Rus JIGNEŞTE DIASPORA cu o zi înaintea MOŢIUNII PNL pe problemele din DIASPORA
Ministrul Transporturilor şi-a dat demisia la nici 24 de ore după ce a făcut o declaraţie extrem de controversată într-o emisiune TV, atrăgându-şi critici din partea Opoziţiei, dar şi a opiniei publice. Demisia a fost acceptată de premierul Victor Ponta.

Foarte interesantă pare coincidenţa dintre declaraţia jignitoare a lui Rus la adresa diasporei şi faptul că vineri PNL are moţiune de cenzură tocmai pe o problemă a diasporei – votul prin corespondenţă. De la alegerile prezidenţiale de anul trecut, diaspora a fost mereu o temă fierbinte a luptei dintre putere şi opoziţie.

Declaraţia ministrului Ioan Rus

"România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curva. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a spus Ioan Rus la digi24.

Putem să ne întrebăm cum a putut un politician de talia fostului ministru al transporturilor să scape o astfel de formulare nefericită? Contextul în care a avut loc această declaraţie este, de altfel, la fel de interesant.

Imaginea PSD a avut de suferit în ultima perioadă, cu premierul urmărit penal de DNA. De ce ar face un greu al PSD un astfel de deserviciu de imagine partidului şi aşa afectat serios?

În 2012, Ioan Rus a părăsit coaliţia de guvernare, după referendumul de demitere al fostului preşedinte Traian Băsescu. Presa a stipulat atunci faptul că politicianul de la Cluj ar putea juca într-o altă tabără.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră