Cod roşu în Bacău, după praznic: 60 de persoane, la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la pomană (VIDEO)

08 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Cod roşu în Bacău, după praznic: 60 de persoane, la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la pomană (VIDEO)

Primii pacienți au început să sosească la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bacău în jurul orei 12:00. Potrivit presei locale, acuzau dureri de stomac, greață, vărsături și o stare generală de rău.

La ora 17:00 ambulanțele nu mai reușeau să facă față numărului mare de solicitări. Aduceau pacienții la UPU și imediat se întorceau în comuna Traian pentru a prelua și alți bolnavi.

În fața unui număr mare de pacienți internaţi cu aceleaşi simptome, conducerea spitalului a luat decizia de a institui alertă de cod roșu și a declanșat planul alb chemând de acasă medicii și asistenții care nu erau de gardă.

"Din ancheta epidemiologica demarata imediat de reprezentantii DSP, s-a aflat ca este vorba despre un consum de produse alimentare la o masa organizata, o pomana, in cursul zilei de ieri (n.r.- duminica), in localitatea Traian. Specialistii de la Serviciul de Control sunt acum la unitatea de catering de la care a plecat mâncarea, recolteaza probe si verifica personalul, iar verificarile continua pentru a se vedea care este produsul incriminat", a declarat pentru desteptarea.ro Dana Marcu, inspector șef în cadrul DSP Bacău.

Dintre ei, 60 au început să se simtă rău, cu greaţă, vărsături şi dureri abdominale, la Spitalul Judeţean Bacău instituindu-se alertă de cod roşu din cauza numărului mare de pacienţi internaţi cu aceleaşi simptome.

Epidemiologii și specialiştii în igienă alimentară cercetează şi recoltează probe, urmând să fie identificată sursa exactă a intoxicaţiei.

Potrivit zdbc.ro, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a amendat firma de catering, după ce a cerut să-i fie prezentate probe din alimentele care au fost servite la parastas, iar reprezentanţii acesteia au spus că nu le-au mai păstrat, deşi legea obligă ca acestea să fie ţinute timp de 48 de ore. 

http://www.desteptarea.ro/intoxicatie-la-praznic-peste-50-de-persoane-au-ajuns-la-spitalul-judetean-de-urgenta/

Posted by Desteptarea de Bacau on 7 Martie 2016

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră