Cod Portocaliu de Ninsori şi Viscol: Starea Drumurilor, Circulația Trenurilor, Starea Aeroporturilor

17 Ian 2016 | scris de Cristi Severin
Cod Portocaliu de Ninsori şi Viscol: Starea Drumurilor, Circulația Trenurilor, Starea Aeroporturilor

15:16 - Zeci de masini sunt blocate langa Slobozia. "Stam de la 11 si jumatate. Am inteles ca in fata noastra a fost o masina autospeciala care s-a rasturnat. Acum suntem peste 40 de masini. Sa vedem ce vom face la noapte, pentru ca nu cred ca o sa se dea drumu catre Calarasi", a declarat un barbat, la Digi 24.

14:33 - Doua microbuse sunt blocate pe Autostrada Soarelui. "Sunt doua microbuze, in total 19-20 persoane, sunt blocate. Se deplaseaza un autocamion de interventie din cadrul garzii de pompieri Lehliu Gara si altul din Dragalina. Am tinut legatura cu persoanele respective, stim de situatia lor", a declarat la Digi 24 Ovidiu Tataranu, purtator de cuvant al ISU Calarasi.

13:19 - Peste 6.000 de politisti, pompieri si jandarmi intervin in judetele afectate de fenomenele meteorologice periculoase. In prezent nu exista situatii critice din punctul de vedere al sigurantei cetatenilor, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

12:53 Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a cerut Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania sa inchida toate drumurile cu vizibilitate redusa din cauza viscolului si ninsorii. De asemenea, Costescu le-a solicitat reprezentantilor CFR Calatori sa verifice fiecare tren inainte de plecare, pentru a se asigura ca instalatia de climatizare functioneaza, iar daca situatia din teren o impune, sa anuleze trenurile care ar putea avea problemei

12:26 - Administratia Nationala de Meteorologie a transmis, duminica la amiaza, ca a fost restrans codul portocaliu de viscol, afectand acum doar opt judete. Astfel, afectate de codul portocaliu de viscol mai sunt Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Tulcea, Constanta, Vrancea si Galati

11: 41 Ministrul Educației, Adrian Curaj, a declarat la B1 TV că a contactat toate inspectoratele școlare din țară, în județele Ilfov, Călărași și municipiul București fiind luată decizia ca toate școlile să fie închise. "Buzău, Galați și Dolj au colegiu la ora 14:00 și vor decide în ce localități urmează să fie închise școlile. Sigur că se va recupera, va fi un moment potrivit în care școlile și inspectoratele vor decide când se va recupera", a declarat Adrian Curaj.

11:22 - Alex Ichim, purtător cuvânt al Primăriei București:"În București se intervine cu toate utilajele pentru a îndeparta zăpada, în special de pe bulevardele principale. Între orele 07:00-11:00 vântul a bătut cu 70 de km/h. De abia de acum sunt condiții meteo favorabile pentru a se interveni".

11:02 Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti, a declarat la Realitatea Tv ca 191 de copaci au cazut in Bucuresti si au fost avariate 132 de autoturisme.

10:48 - Scolile din Bucuresti vor fi inchise luni, a decis Inspectoratul Scolar din Capitala, anunta Realitatea Tv.

10:23 - Nicio artera din Capitala nu este blocata din cauza zapezii, dar se circula cu dificultate pe unele strazi si sunt probleme punctuale, a declarat purtatorul de cuvant al municipalitatii, Alexandru Ichim. Ca masura speciala, s-a decis ca ambulantele sa fie insotite de utilaje mici de deszapezire.

09:07 - Porturile Midia, Constanta - fluvial si Mangalia au fost inchise din cauza vantului puternic.

Situaţia drumurilor în ţară
Drumuri închise
Autostrada A2, (Bucureşti - Drajna): pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNADNR a dispus închiderea circulaţiei, întrucât vizibilitatea este sub 25 de metri din cauza ninsorii şi a viscolului puternic
Autostrada A2, între Drajna şi Feteşti (kilometrii 106-143)

În judeţul Buzău:
DN2 Buzău – Urziceni
DN2C Costeşti – Slobozia
DN2B Buzău – Brăila (Şoseaua Spătarului)
DN22 Râmnicu Sărat – limita cu judeţul Brăila;

În judeţul Giurgiu:
DN5B Giurgiu – Ghimpaţi;

În judeţul Călăraşi:
DN41 Olteniţa – Daia (pe sectorul Chirnogi – Căscioarele);

În judeţul Vrancea:
DN23B Măicăneşti – Ciorăşti,
DN2N Bogza – Dumbrăveni.

 

Circulaţia feroviară: trenuri anulate

Pentru zonele afectate de viscol şi ninsori, s-a luat decizia anulării unor garnituri:
IR 1581 Bucuresti Nord (plecare ora 07:31)– Constanta
IR 1580 Constanţa (plecare ora 08:40) – Bucureşti Nord
IR 1582 Constanţa (plecare ora 13:00) – Bucureşti Nord
IR 1585 Bucureşti Nord (plecare ora 14:00) – Constanţa
IR 1588 Constanţa (plecare ora 18:50) – Bucureşti Nord
R 8011 Bucureşti Obor – Feteşti este anulat si CIRCULĂ SUPLIMENTAR un tren Bucureşti Obor – Feteşti, cu plecare din Bucureşti Obor ora 10.00.
R 8012 si R 8014 Fetesti – Bucuresti Obor
R 8580 si R 8581 Ciulnita – Slobozia Veche si retur
R 8443 si R 8592 Ciulnita – Calarasi Sud si retur
R 8002 si R 8001 Bucureşti Obor – Constanţa si retur
R 9362 Alexandria – Roşiori Nord
R 8201 si R 8202 Buzău – Constanţa si retur
R 8653 Medgidia – Tulcea Oraş
R 8654 Tulcea Oraş – Medgidia
R 8121 Bucureşti Nord – Slobozia Veche
R 8124 Slobozia Veche – Bucureşti

Traficul de pasageri va fi preluat de celelalte trenuri rămase în graficul de circulaţie. De asemenea, trenurile spre şi dinspre sudul şi estul ţării înregistrează întârzieri la sosirea/plecarea din gări.

Starea Aeroporturilor
Unele aeronave de pe Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti Otopeni au întârzieri la decolare între 30 de minute şi o oră, din cauza operaţiunilor de degivrare, nicio cursă nefiind anulată, a anunţat, duminică, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa "Aurel Vlaicu", traficul aerian se desfăşoară în condiţii de ninsoare abundentă şi viscol cu rafale de vânt de peste 70 de kilometri pe oră, care transportă zăpada pe sol, a precizat CNAB într-un comunicat de presă.

Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul "Henri Coandă" din cauza condiţiilor meteo, dar unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor şi de operaţiunile de handling la sol, îngreunate de vreme, întârzieri care punctual pot depăşi o oră.

Informaţii despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră