E DE RĂU! Cod GALBEN de ploi abundente, vânt puternic, frig şi NINSORI în toată ţara. Nu ignoraţi AVERTISMENTUL meteorologilor!

09 Oct 2015
E DE RĂU!  Cod GALBEN de ploi abundente, vânt puternic, frig şi NINSORI în toată ţara. Nu ignoraţi AVERTISMENTUL meteorologilor!
 Meteorologii au emis astăzi două atenţionări cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată şi ninsori, care intră în vigoare sâmbătă şi sunt valabile până luni după-amiază. Astfel, în intervalul 10 octombrie, ora 16.00-11 octombrie, ora 10.00, ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării. În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantităţi de apă de 20...25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40...50 l/mp. Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

La munte, la peste 1800 m, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50...55 km/h, iar în sudul Bantului şi pe creşte, va depăşi temporar 70 km/h.



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră