Cluj-Napoca: Studenţii sunt îndemnaţi să-şi aducă la cursuri animalele de companie

12 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cluj-Napoca: Studenţii sunt îndemnaţi să-şi aducă la cursuri animalele de companie

Cursul de Psihologie Animală de la Facultatea de Psihologie a Universităţii Babeş- Bola din Cluj Napoca a devenit unul dintre cele mai iubite de studenţii clujeni.

E un curs opţional, la care pot veni şi studenţi de la alte facultăţi, precum cea de Medicină veterinară, Filosofie, Fizică sau Litere. Numărul studenţilor a crescut considerabil de când li s-a permis să vină la curs însoţiţi de câinii şi pisicile pe care le iubesc, relatează TVR.

Studenţii sunt încântaţi de ideea inedită, cursul fiind un prilej de interacţiune nu numai între studenţi, ci şi între animale, care, altfel, ar fi rămas singure acasă. 

Studenţii pot veni doar cu câini sau pisici, deoarece aceste animale pot fi folosite în scop terapeutic, dar şi pentru realizarea armoniei între om şi natură. Patrupedele sunt folosite uneori ca material didactic,studenţii învăţănd să descifreze comportamentul animalelor.

"E mai multă armonie, te poţi concentra la cursuri", spune o studentă.

"E un semn de normalitate. Mai ales oamenii care se pregătesc să folosească interacţiunea om-animal ca mijloc terapeutic ar trebui să aibă această deschidere. Cred că are rezultate foarte bune, sunt câini prezenţi la curs, toată lumea în armonie. De altfel noi asta încercăm... să readucem această resursă a integrării armonioase în natură, în grup. Pentru că, de fapt, vrem să trăim mai bine, fără stres", spune un profesor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră