CJI, despre tragedia din clubul Colectiv : Este foarte ușor să transformi o tragedie într-o mașină de făcut rating

02 Noi 2015
CJI, despre tragedia din clubul Colectiv : Este foarte ușor să transformi o tragedie într-o mașină de făcut rating
Centrul pentru Jurnalism Independent și Convenția Organizațiilor de Media își exprimă, într-un comunicat comun, profundul regret pentru pierderea de vieți omenești cauzată de incendiul din clubul Colectiv și transmit familiilor îndoliate sincere condoleanțe. « Suntem alături de cei aflați în spital si de familiile lor », se arată în acest mesaj. Comunicatul continuă cu un mesaj destinat presei, care este îndemnată la reţinere şi profesionalism în relatările sale despre această tragedie.

« Amintim instituțiilor mass-media că momentele de criză sunt cele care dau măsura profesionalismului și a respectului pentru standardele deontologice și personale. Este foarte ușor să transformi o tragedie într-o mașină de făcut rating. Este mult mai greu să tratezi editorial astfel de subiecte, cu decență și responsabilitate.

Facem apel către toți jurnaliștii și persoanele cu răspundere editorială din redacții să respecte codurile deontologice și legislația. Recomandăm jurnaliștilor care lucrează pentru publicațiile tipărite sau online ca, în astfel de situații, să aplice prevederile cele mai stricte – cele prevăzute de legislația audiovizualului – chiar dacă nu au obligații legale în acest sens », se mai arată în acest comunicat, pe care îl puteţi citi integral aici.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră