Circulaţia pe Transfăgărăşan se redeschide mai devreme

17 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Circulaţia  pe Transfăgărăşan se redeschide mai devreme

"În urmă cu două săptămâni, Comisia de analiză a Trasfăgărăşanului a început verificările în vederea dechiderii traficului rutier pe DN 7C. În acest an, condiţiile meteo ne-au ajutat să deschidem mai
devreme drumul spre Bâlea Cascadă. Încă mai este zăpadă, dar drumul este curat, tocmai bun de parcurs. După cum s-a observat în ultima perioadă, vremea nu a mai fost atât de aspră şi astfel am putu lua în calcul deschiderea mai devreme a Transfăgărăşanului în condiţii de siguranţă a circulaţiei", a declarat Cătălin Homor, directorul CNADNR.

Termenul prevăzut de Regulamentul de funcţionare pentru redeschiderea traficului pe Transfăgărăşan este 1 iulie. Acelaşi regulament mai prevede că perioada de închidere a Transfăgărăşanului (1 noiembrie –30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului.

Pe viitor, CNADNR îşi propune ca traficul pe Transfăgărăşan să nu mai fie restricţionat pe timp de iarnă. "Având în vedere importanţa şi frumuseţea acestui drum naţional, Compania a decis încă de anul trecut, realizarea unui Studiu de fezabilitate, ce are ca temă menţinerea circulaţiei pe toată durata anului. Din păcate, procedura a fost anulată. În prezent, lucrăm la documentaţia necesară reluării acestei proceduri de licitaţie. În aceste condiţii, după modernizare, Transfăgărăşanul va deveni practicabil în orice anotimp, în condiţii de siguranţă şi confort", a mai spus Cătălin Homor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră