UDATE: Aglomeraţie pe DN1 Bucureşti-Braşov, trafic mai puţin intens spre Litoral

25 Iul 2015
UDATE: Aglomeraţie pe DN1 Bucureşti-Braşov, trafic mai puţin intens spre Litoral
Centrul INFOTRAFIC anunţă că la ora 12:30 pe autostrada A2 București - Constanța, traficul rutier a mai scăzut în intensitate.La fel și la ieșirea de pe A4 către Agigea, înainte de intersecția cu DN39 (unde s-a circulat în coloană). În județul Constanța, pe DN39, în zona Eforie, se circulă în condiții de aglomerație.

De asemenea, pe DN1 București — Brașov, cel mai greu se circulă la intrarea în Comarnic dinspre Ploiești. În celelalte stațiuni montane prahovene, tot din cauza aglomerației, autovehiculele rulează cu viteză redusă. Le reamintim conducătorilor auto că pot folosi rutele alternative prin Cheia (DN1A) sau prin Târgoviște (DN7-DN71-DN72A-DN73).

În acest moment, pe DN1A Ploiești — Cheia, în județul Prahova, cel mai greu se circulă în zona Măneciu, alternativ, semaforizat, din cauza unor alunecări de teren care au erodat terasamentul (pe porțiunea kilometrică 133+100 — 133+370 de metri).

....

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la primele ore ale dimineţii traficul rutier este intens pe autostrada A2 București — Constanța.

Pentru a se evita formarea coloanelor de autovehicule pe DN Centura București, la intrarea pe A2, polițiștii redirecționează, pentru scurte perioade de timp, circulația dinspre București pe banda a doua a autostrăzii, iar pe cea dinspre breteaua de acces de pe centură pe benzile unu și de accelerare.

Pentru a evita producerea unor accidente în lanț, poliţiştii le recomandă şoferilor să mărească distanța în mers, iar celor care încheie coloanele de autovehicule care opresc sau încetinesc brusc, să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

De asemenea, tot pe A2, la stația de taxare de la Fetești, dimineaţă la 7:30 era coadă pe bandă destinată achitării pe loc a taxei de pod, pe sensul către Constanța.Politiştii le reamintesc  conducătorilor auto că prin stația de taxare se poate trece liber pe benzile doi și trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la stațiile de distribuție a carburanților autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numărul 7577 — număr disponibil în rețelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE și RCS&RDS (detalii pe site-ul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România — http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

Totodată, astăzi, 25 iulie 2015, în intervalul orar 8:00-18:00, DN7C-Transfăgărășan se va închide pe tronsonul cuprins între kilometrii 62 și 116+808 metri, între Vidraru și Bâlea-Lac, pe timpul desfășurării unei competiții sportive (triatlonul 'Transfier').

De asemenea, în județul Prahova, la Sinaia, pe timpul desfășurării unei competiții automobilistice ('Trofeul Sinaia', etapa a V-a CNVC), până duminică, la ora 21:00, circulația este întreruptă pe bulevadrul Carol I, pe sectorul cuprins între str. Aosta și bd. Ferdinand. Autovehiculele vor circula pe DN1-varianta care trece prin dreptul gării. De asemenea, vor fi închise și alte străzi aflate pe traseul de competiție (str. Eroilor, str. Mănăstirii, str. Furnica, Calea Codrului, Drum Nou Cota 1400 (între zonele Taverna Sârbului și Schiori), astăzi (până la ora 20:00) și mâine, 26 iulie (în intervalul orar 6:00-18:00).

Așadar, polţiştii rutieri se aşteaptă ca pe DN1, la Sinaia, dar și în celelalte stațiuni montane prahovene și la Comarnic, să se circule în coloană. Pentru a evita aglomerația, le reamintim conducătorilor auto că pot folosi rutele alternative prin Cheia (DN1A) sau prin Târgoviște (DN7-DN71-DN72A-DN73).

Citiâi mai multe ştiri din Actualitate!. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră