Cinematografele şi teatrele pot folosi doar jumătate din capacitatea lor maximă

31 Aug 2020 | scris de A.V.
Cinematografele şi teatrele pot folosi doar jumătate din capacitatea lor maximă

Cinematografele şi teatrele pot folosi doar jumătate din capacitatea maximă la redeschiderea din 1 septembrie, a declarat, luni, ministrul de Interne, Marcel Vela, la briefingul de la finalul şedinţei de guvern.

Luni, Executivul a adoptat hotărârea ce permite redeschiderea acestora în contextul stării de alertă de pe teritoriul României.

"Reluarea activităţilor cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi sau concerte, şcolilor populare de artă şi de meserii, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi sau concerte va fi permisă fără a depăşi 50 la sută din capacitatea maximă a spaţiului", a afirmat Vela.

Aceeaşi hotărâre prevede şi că la evenimentele de tip drive-in în maşină pot fi maxim trei persoane, a adăugat ministrul. De asemenea, prin această HG creşte numărul admis al participanţilor la evenimente private, cursuri de instruire, workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene - de la 20 la maxim 50 în interior şi de la 50 la maxim 100 în exterior.

Vela a amintit că tot de marţi vor fi deschise şi cafenelele şi restaurantele în interior.

Această reluare a activităţilor în domeniul cultural, în cafenele şi restaurante, dar şi în domeniul jocurilor de noroc este permisă "în toate judeţele unde incidenţa cumulată în 14 zile este 1,5 cazuri confirmate cu infecţia cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori", a arătat ministrul.

În funcţie de acest prag, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pot decide restricţionarea, închiderea sau reluarea activităţilor. Potrivit hotărârii de guvern, "rata de incidenţă a cazurilor aferente măsurilor prevăzute se analizează săptămânal şi se raportează la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de către Institutul Naţional de Sănătate Publică".

Ulterior adoptării hotărârii, în cursul zilei de luni, a spus Marcel Vela, vor fi elaborate ordine comune ale Ministerului Sănătăţii cu Ministerul Economiei, respectiv, Culturii privind măsurile ce vor fi luate la reluarea activităţilor operatorilor din domeniul HoReCa şi din artele spectacolului şi cinematografie. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră