Grecia anunță NOI RESTRICȚII. Restaurante și baruri, închise noaptea în unele dintre cele mai populare destinații turistice

10 Aug 2020 | scris de A.V.
Grecia anunță NOI RESTRICȚII. Restaurante și baruri, închise noaptea în unele dintre cele mai populare destinații turistice

Grecia a decretat luni închiderea pe timpul nopţii a barurilor şi restaurantelor în unele dintre principalele sale destinaţii turistice, după înregistrarea a numeroase cazuri de infectări cu noul coronavirus, relatează AFP, preluată de agerpres.ro.

O purtătoare de cuvânt a guvernului elen a anunţat, de asemenea, noi restricţii pentru călătorii din Balcani şi zborurile din mai multe ţări UE.

Zonele în care restaurantele şi barurile vor fi închise începând de la miezul nopţii până la 7 dimineaţa includ insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos şi Creta, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului elen, Aristotelia Peloni, într-o alocuţiune televizată.

Aceste restricţii vor fi aplicate începând de marţi, 11 august, până pe 23 august, a spus ea.

În plus, pasagerii care debarcă din avioane venind din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia vor fi nevoiţi, începând din 17 august, să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor, la fel ca şi călătorii care ajung în Grecia prin graniţele terestre.

În cele din urmă, începând cu 16 august, un maximum de 750 de persoane vor avea voie să intre în Grecia venind din Albania, a adăugat ea.

Autorităţile sanitare greceşti au anunţat duminică 203 de noi infectări cu COVID-19, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei. În total, 212 persoane au murit din cauza coronavirusului în Grecia, potrivit cifrelor oficiale.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră