Şef nou la pompieri! TRAGEDIA DE LA COLECTIV a decapitat conducerea ISU Bucureşti-Ilfov

26 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
Şef nou la pompieri! TRAGEDIA DE LA COLECTIV a decapitat conducerea ISU Bucureşti-Ilfov

Generalul de brigadă Gheorghe Pop deține din anul 2001 funcția de inspector șef al ISU 'Oltul' al județului Harghita. Cu o experiență de peste 35 de ani în această Armă, generalul Pop este absolvent al Școlii de ofițeri activi a Ministerului de Interne (promoția 1983, arma 'pompieri'), al Academiei de Înalte Studii Militare (1990) și Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție 'A.I. Cuza' București (1996). Pe parcursul carierei militare a ocupat funcții de execuție și comandă atât în plan operativ, cât și în cel preventiv, îndeplinind, totodată, și atribuții de control pe timpul cât a fost încadrat la Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari (IGSU).

Locotenent colonel Claudiu Valeriu Crăciun provine din cadrul ISU 'Dealul Spirii' București-Ilfov, ocupând funcția de Comandant al Grupului de Intervenție nr. 1 'Lt. col. (pm) Adrian Barbu'. Cu o vastă experiență în domeniul operativ (comandant subunitate), locotenentul colonel Crăciun a absolvit mai multe cursuri privind managementul situațiilor de urgență, fiind brevetat ca specialist în salvări de la înălțime -alpinism.

Locotenent colonel dr. Ioan Sorin Mureșan ocupă funcția de adjunct al inspector șef al ISU "Porolissum" al județului Sălaj. De-a lungul carierei sale, ofițerul a ocupat funcții de execuție și comandă în cadrul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Sălaj. Locotenentul colonel Mureșan a obținut titlul științific de "doctor în inginerie civilă" la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în anul 2014.

CONDUCEREA ISU BUCUREŞTI-ILFOV DECAPITATĂ

Premierul Dacian Cioloș i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, să demită conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență București și a afirmat că șefii instituției 2nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare“. „Vă rog să confirmați că cei de la conducerea ISU București au fost demiși și că nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare pentru că e păcat ca din cauza unor astfel de comportamente săpăm la credibilitatea unei instituții care se află în prima linie a serviciului public. Am înțeles că a fost suspendată conducerea, vreau să mă asigur că este demisă și că niciodată cei care au fost la conducerea ISU București nu se mai pot întoarce. Știu că sunt niște reguli la militari, dar vreau să mă asigur că cei care au fost la conducerea ISU nu mai au ce căuta în sistem“, i-a transmis Cioloș ministerului Tobă, la începutul ședinței de guvern.

Conducerea ISU Bucureşti-Ilfov a fost suspendată, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros. Potrivit unui comunicat, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primir, ieri, o sesizare din partea mass-media care semnala existența unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica Pionierul-etaj 1 și Club Colectiv (pentru zilele de 25 și 26 septembrie), anterior producerii tragediei din data de 30 octombrie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră