INCREDIBIL! La cinci ani după CRIMĂ a fost arestat. În 2011, a ucis un taximetrist din Berceni

22 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
INCREDIBIL! La cinci ani după CRIMĂ a fost arestat.  În 2011, a ucis un taximetrist din Berceni

Timp de cinci ani, procurorii de la serviciul omoruri l-au căutat pe criminal, însă fără succes. Nici imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă nu au ajutat prea mult la prinderea criminalului. La audieri, criminalul și-a recunoscut fapta și a declarat în fața anchetatorilor că l-a atacat pe taximetrist pentru că nu avea bani să-și achite cursa. Cu ajutorul martorilor, a fost întocmit un portret robot al agresorului, iar datele arătau că era vorba despre un bărbat de aproximativ 20-25 de ani, 1,75m înaltime, constitutie astenică şi păr şaten. Martorul principal în achetă a fost angajatul unui magazin de mobilă, aflat lângă locul unde taximetristul a fost obligat să tragă pe dreapta pe Bulevardul Obregia. Taximetristul ucis în plină stradă avea multă experienţă în această profesie şi lucra de la începutul anilor '90 pe străzile Capitalei. 

Procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus vineri punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului, în vârstă de 31 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.  Din probele administrate până în prezent a rezultat că, în data de 4 octombrie 2011, în jurul orelor 13,20, într-un taxi, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit victimei, în zonele cervicală și toracică, provocând moartea acesteia în urma leziunilor suferite.

Peste o sută de persoane audiate 

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații, Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor, Institutului Național de Criminalistică și Serviciului Criminalistic din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. În ziua de 4 octombrie 2011, în jurul orei 13,20, pe bulevardul Obregia din sectorul 4, un taximetrist în vârstă de 59 de ani a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit, în propriul autoturism.  "Pe parcursul urmăririi penale efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, procurorii criminaliști din cadrul PTB și ofițerii de poliție din cadrul DBPMB — Serviciul Omoruri au audiat numeroase persoane (peste o sută), în vederea identificării autorului faptei", se arată în comunicat.

Totodată, pe lângă alte activități specifice, au fost vizionate imaginile surprinse de zeci de camere de supraveghere în vederea reconstituirii traseului urmat de victimă, de la ultimul punct în care i-a fost observată prezența (Piața Obor) până la locul faptei. În plus, au fost verificate numeroase informații în legătură cu posibilul agresor, furnizate inclusiv prin intermediul mass-media, cazul fiind unul intens mediatizat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră