În ultimii ani, s-a înjumătățit numărul studenților !

15 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
În ultimii ani, s-a înjumătățit numărul studenților !

"În percepția publică sunt prea mulți studenți, ceea ce este o aberație. Toată lumea își dă cu părerea la politica educațională. Suntem mult sub media europeană. Avem ca țintă asumată de România în parteneriat cu UE atingerea unui procent de 27,6% de absolvenți de învățământ superior în anul 2020. Din grupa de vârstă 30 — 34 ani suntem la 23%. Avem o scădere dramatică a numărului de studenți, practic o înjumătățire în ultimii ani, dar noi ne facem că nu vedem că ținta pe care ne-am propus-o pentru 2020 este practic imposibil de atins. Nu poți să transformi dintr-o descreștere dramatică și continuă într-o creștere în 2020. Este imposibil acest lucru, este un nonsens", a afirmat  Sorin Cîmpeanu, la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Studenților din România, citat de Agerpres. 

Sorin Cîmpeanu susține că este necesară o creștere a finanțării pe Educație, astfel încât în 2020 să se ajungă la 6% din PIB, adăugând că în România nu există o reglementare coerentă în domeniu.

Uniunea Națională a Studenților din România, care aniversează 10 ani de la înființare, are peste 80 de organizații în 18 centre universitare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră