CFR Călători: Vineri, mai multe curse InterRegio și Regio, anulate

05 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
CFR Călători: Vineri, mai multe curse InterRegio și Regio, anulate

UPDATE

Un număr de 42 de trenuri care circulă în zonele cele mai afectate de viscol, respectiv județele Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași, au fost anulate, a anunțat CFR Călători pe site-ul propriu.

Cu toate că pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta București — Constanța și retur, legătura feroviară este menținută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulație.

Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul și Estul țării și echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul, menționează reprezentanții companiei.

De asemenea, aceștia precizează că s-au organizat cu locomotive diesel și în alte locații feroviare, în situația în care circulația cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar stațiile de preîncălzit vagoane funcționează la parametri normali.

Informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor sunt disponibile:

CFR Călători anunţase că va anula, vineri, patru curse InterRegio pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa, două curse InterRegio pe ruta Bucureşti Nord - Slobozia Veche şi mai multe curse Regio, în condițiile în care Administrația Națională de Meteorologie (ANM) ar putea emite, vineri, cod roșu de viscol valabil în mai multe județe din sud-estul țării.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, emis joi, două din cele patru curse InterRegio anulate, pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa, sunt IR 1581 şi IR 1587, care pleacă vineri, 6 ianuarie, din Bucureşti la orele 7:30, respectiv 16:00. Celelalte două sunt IR 1582 şi IR 1588, care pleacă din Constanţa la orele 13:00, respectiv 19:00.

Din cele două curse InterRegio pe ruta Bucureşti Nord - Slobozia Veche, prima, IR 1771, pleacă din Bucureşti la ora 6:40, iar a doua, IR 1776, pleacă din Slobozia Veche la ora 20:20.

CFR Călători a anulat mai multe curse Regio, inclusiv pe rutele Bucureşti Obor - Feteşti, Slobozia Veche - Ţăndărei şi Mangalia - Constanţa.

Compania a anunţat că va introduce locomotive diesel pe anumite rute, care pot opera în cazul în care va ceda linia de alimentare cu energie electrică.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră