Aproape 1 milion de români au mers pe Litoral cu trenul

15 Sep 2015
Aproape 1 milion de români au mers pe Litoral cu trenul
CFR Călători a anunţat marţi că programul Trenurile Soarelui s-a încheiat, oferind totodată şi o statistică a celor care au optat pentru transportul feroviar pentru a ajunge pe Litoral. Astfel, conform CFR Călători, în acest sezon estival, cele 40 de trenuri din program au transportat peste 900 de mii de pasageri, în uşoară creştere faţă de anul trecut.

Compania anunţă, totodată că, începând cu luna septembrie 2015, capacitatea de transport este adaptată cerinţelor de extrasezon, legătura dintre București și Constanța fiind asigurată zilnic de 18 trenuri (nouă pe sens), din care 14 InterRegio şi 4 Regio. Trenurile Litoral circulă în continuare fără opriri intermediare și parcurg ruta București Nord -Constanța în 2 ore. De asemenea, durata de călătorie a celorlalte 10 trenuri InterRegio directe se va menţine în medie la circa 2 ore și 20 minute.

La cererea pasagerilor, CFR Călători menține în circulație toate trenurile directe care au conectat marile orașe Arad, Craiova, Iași, Suceava, Brașov și orașul Constanța (cf anexă).

De asemenea, în Gara de Nord București vor fi asigurate legături la toate trenurile din țară spre /dinspre Litoral. Astfel, turiştii care vor merge la mare prin programul Litoralul pentru toţi, vor putea călători cu trenul până la Constanţa. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră