Ceva cald pentru şeful Poliţiei Teleorman: mămăligă şi doi pui. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile

19 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
Ceva cald pentru şeful Poliţiei Teleorman: mămăligă şi doi pui. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile

Produsele alimentare, evaluate de mituitor la suma de 41 de lei, au fost remise la sediul Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, pe data de 29 iulie 2015. "Bunurile sus-menționate au fost remise ca urmare a intervenției exercitate de Dobre Dănuț în data de 25.07.2015 asupra unor lucrători din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Teleorman. Inculpatul a urmărit prin această intervenție ca (...) un cunoscut de-al mituitorului și care conducea autoturismul acestuia pe raza localității Dobrotești să fie absolvit de răspunderea contravențională în legătură cu abateri constatate de agenții constatatori din cadrul Serviciului Poliției Rutiere", se arată în referat.

De altfel, anchetatorii au interceptat o convorbire telefonică dintre polițist și mituitor, din care rezultă livrarea produselor alimentare:

"Mituitor: Alo!
Dobre: Sunt la ședință.
Mituitor: A... Veneam cu ceva cald.
Dobre : Da. Da, da. Pă la 11.
Mituitor: 11. Gata! Hai!
Dobre: Hai!".

DE CE SUNT ACUZAŢI ŞEFUL POLIŢIEI TELEORMAN ŞI PROCURORUL OVIDIU TOMA

Curtea de Apel București a decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a procurorului Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman și a lui Dănuț Dobre, șeful Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, acuzați de DNA de fapte de corupție.  Procurorul Ovidiu Toma este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, favorizarea făptuitorului și influențarea declarațiilor, iar comisarul de poliție Dănuț Dobre — de trafic de influență, luare de mită, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și la favorizarea făptuitorului.

TOMA OVIDIU CARMEN, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 infracțiuni),
- favorizarea făptuitorului (4 infracțiuni),
- influențarea declarațiilor,

DOBRE DĂNUȚ, comisar de poliție, șeful Serviciului Poliției Rutiere din cadrul I.P.J. Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- trafic de influență (10 infracțiuni),
- luare de mită (4 infracțiuni),
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- complicitate la infracțiunea de favorizarea făptuitorului (2 infracțiuni).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră