Cel mai mare urs din România a fost împușcat de un vânător din Ungaria

11 Sep 2015
Cel mai mare urs din România a fost împușcat de un vânător din Ungaria
Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale atestă printr-o fișă de evaluare emisă la începutul lunii iunie că un vânător din Ungaria a ucis la începutul lunii aprilie cel mai mare urs din România.  


„Fișa de evaluare a trofeului-craniu de urs. Trofeul de vânat detinut de Kosztolanyi Laszlo, obtinut în baza autorizației de vânătoare individuală, seria A1, nr 191894, din 10.04.2015, eliberat de AVPS Zetelaka, pe fondul de vânătoare nr 37, denumit Vărșag, din județul Harghita, având nr. de crotaliu RO0000282 este evaluat după cum urmează: lungime craniu: 44,10cm, lățime craniu 25,91, punctaj total 70,01”, semnează comisia de evaluare formată din Ionescu Ovidiu, Iordache Daniel și Benke Iosif, conform unui document original deținut de vadaszlap.hu.
„Este un nou record național, iar trofeul va rămâne la asociația de vânători până la evaluarea unei comisii internaționale CIC. Evident că trofeul va fi prezentat la mai multe expoziții de vânătoare din țară și din străinătate, în muzee și la alte evenimente de vânătoare”, notează sursa citată., într-un articol intitulat "Urs record din Transilvania". (I.D)

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră