EXCLUSIV LUNI aflăm ce pedeapsă vor primi cei şapte violatori din Vaslui. Procurorii au cerut PEDEAPSA MAXIMĂ

13 Aug 2015
EXCLUSIV  LUNI  aflăm ce pedeapsă vor primi cei şapte violatori din Vaslui. Procurorii au cerut  PEDEAPSA MAXIMĂ
UPDATE  Procesul, început la ora 10.00 dimineaţa, în cazul celor şapte violatori din Vaslui s-a încheiat. Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru cei şapte violatori din Văleni. Avocata fetei violate, Mioara Donosă a declarat pentru site-ul mariustuca.ro că instanţa a rămas în pronunţare şi că luni, la ora 14.00 vom afla sentinţa finală în acest caz. Procurorii au cerut pedepse maxime pentru cei şapte violatori. 

UPDATE 17.00  
După ce a mai suspendat de două ori, procesul celor şapte violatori a fost reluat. În plus, tensiunea creşte, nu doar în sala de judecată, acolo unde martorii sunt în continuate audiaţi ci şi în faţa Judecătoriei Vaslui. Mai exact, surse din cadrul Jandarmeriei Vaslui au declarat pentru site-ul mariustuca.ro că au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale
pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Doi dintre indivizii  au fost amendaţi cu 200 lei, iar alţi trei au primit avertismente.

UPDATE 15.30. 
O apropiată a inculpaților a declarat că nu a fost vorba de viol, pentru că fata ar fi vorbit cu niște prieteni și a recunoscut că nu a fost violată. Mai mult de atât, aceasta susține că fata violată de cei șapte tineri s-ar fi dus la poliție doar pentru că a ajuns târziu acasă și s-a luat tatăl ei de ea, potrivit B1tv.  Apropiata inculpaților mai susține că victima ar mai fi întreținut relații sexuale cu patru dintre cei șapte inculpați. "Nu a fost luată cu forța. A fost întrebată de prieteni și a recunoscut că nu a fost viol. A fost la poliție că a ajuns târziu acasă și să nu se ia tatăl ei de ea", a spus susținătoarea inculpaților.  De cealaltă parte, susținătorii victimei au sărit să apere fata spunând că aceasta nu avea cum să se apere de șapte violatori. "S-o apărat, dar cum poate de atâția? La șapte nu poți să te aperi", a spus un susținător al victimei.

UPDATE 12.48 .
După ce şedinţa de judecată a fost suspendată, avocatul unuia dintre violatori recuzând  judecătorul de şedinta pe motiv că se lasă influenţat de presiunea mediatică, surse apropiate ancheteui au precizat pentru site-ul mariustuca.ro că procesul a fost reluat cu acelaşi judecător.  Cererea de recuzare a unuia dintre avocaţii celor 7 violatori a fost respinsă.


UPDATE 10:30
- Peste o mie de oameni s-au strâns în fața Judecătoriei Vaslui pentru a o susține pe fata de 18 ani violată de cei șapte tineri din Văleni. Ei au fost întâmpinați cu huiduieli și fluierături. '"Pușcăria!", "Castrarea!"', au strigat oamenii.

Avocații tinerilor acuzați de viol au cerut strămutarea procesului pe motiv că acest caz a fost extrem de mediatizat și ar exista suspiciunea că judecătorii, din cauza presiunii media, vor aplica pedepse mai dure violatorilor. 

Procesul a început la ora 10:00.
...........................................

Mediatizat şi extrem de controversat, procesul celor şapte violatori din Văleni continuă mâine cu un nou termen la Judecătoria Vaslui, începând cu ora 10.00.  Potrivit unor surse apropiate anchetei, aceştia nu au declarat nimic în faţa anchetatorilor, prevalându-se de dreptul legal la tăcere. În schimb, au fost audiaţi câţiva martori din dosar. „Sperăm să fie şi ultima înfăţişare înainte de începerea procesului, probabil, undeva, prin septembrie. Ei (n.r.- cei şapte violatori) nu au declarat nimic în faţa anchetatorilor. Vom vedea cum vor decurge lucrurile. Ce să vă spun? Fata se bucură şi ea când vede atâta solidaritate. A trecut şi trece prin momente foarte grele, s-a închis în ea. Merge la şedinţe de terapie la psiholog. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Noi nu am vrut sa totul să ia o asemenea amploare, nu ne-au interesat banii sau să apărem pe undeva. Vrem să se facă dreptate. Să nu se mai întâmple astfel de cazuri. E impresionat tot ce au făcut oamenii care ne-au susţinut, mass-media. Sigur, mai sunt şi cei care au vrut să iasă în evidenţă de pe urma acestei tragegii, însă nu mai contează. Pe noi ne interesează doar să se facă dreptate“, a precizat pentru site-ul mariustuca.ro surse din rândul apropiaţilor fetei.

Cine sunt cei şapte violatori cinstiţi?


Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani) au fost trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Toţi cei şapte au fost deferiţi justiţiei în stare de arest preventiv. În faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care au instrumentat cazul, cei şapte violatori au negat acuzaţiile, afirmând că adolescenta de 18 ani ar fi fost de acord să întreţină relaţii sexuale.


Violatorii, în fiecare zi la Poliţia Văleni

Cei şapte tineri din judeţul Vaslui, judecaţi după ce au sechestrat şi violat, în 2014, o tânără de 18 ani sunt obligaţi, de astăzi, să se prezinte în fiecare zi la Poliţia Vaslui pentru a da cu subsemnatul, au confirmat pentru site-ul mariustuca.ro oficiali ai Poliţiei Vaslui.Până acum, aceştia aveau obligaţia de a se prezenta la poliţie doar de patru ori pe săptămână. Măsura a fost dispusă astăzi de conducerea IPJ Vaslui. „După cum ştiţi, până acum, cei şapte aveau obligativitatea de a se prezenta la Postul de Poliţie Văleni de patru ori pe săptămână. De astăzi (n.r. - marţi), trebuie să se prezinte zilnic la postul de poliţie pentru a semna foaia de prezenţă. Pînă acum, toate cele şapte persoane au respectat regulile. În cazul în care nu se respectă măsurile, se propune schimbarea măsurii preventive”, au precizat sursele citate.

Rudele violatorilor, strategie de intimidare

Nu este prima dată când se încearcă o intimidare a fetei violate. Rudele violatorilor au demarat o strategie de defăimare a victimei, lansând tot felul de zvonuri false despre ea și făcând tot felul de declarații bombastice, sperând să atragă de partea lor cât mai multă lume și să-i întoarcă împotriva fetei pe cei care o susțin.
Astfel, mai mulți prieteni au violatorilor au făcut grupuri pe Facebook sau pagini de susținere, unde postează tot felul de mizerii despre victima violului, afirmații imposibil de reprodus în acest articol. Paginile sunt raportate și șterse, ei fac altele și tot așa. Chiar MAMA unuia dintre violatori (Silviu Burada) scrie că nu vrea să-și piardă puiul din cauza unei nebunii a tinereții și cheamă la apel pe oricine știe lucruri compromițătoare despre fata violată.

Momentul culminant a fost și cel mai recent, când sora lui Silviu Burada, violatorul care a regizat toată grozăvia, a postat pe Facebook un mesaj în care ne transmite celor care "se streseaza" să stea liniștiți că nu va face pușcărie niciunul dintre cei șapte violatori, dintre care trei și-au recunoscut deja fapta.

"Nu vă mai stresați atât. Nu face nimeni pușcărie. Știți de ce? Pentru că suntem destui care îi susținem și care le vom fi alături pentru că îi cunoaștem și o cunoaștem și pe ea. Și ea nu e prima dată când spune că e violată. Mai are câteva dosare de viol pe la poliție și s-a dovedit că fata nu e chiar cum o credeți voi", a fost mesajul postat de sora unuia dintre violatorii din Vaslui pe internet.

Procurorii şi judecătorii care au instrumentat cazul violatorilor, cercetaţi

În plus, surse apropiate anchetei au declarat pentru site-ul nostru că, toţi procurorii şi toţi judecătorii care s-au ocupat de instrumentarea acestui caz, pţnă în această fază, sunt cercetaşi de Inspecţia Judiciară. Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) susține că, în urma unei sesizări pe care a depus-o în luna iunie, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări în cazul eliberării din arest a celor șapte tineri acuzați că au violat o elevă din Vaslui.

Avocatul violatorilor ceartă presa că zice "de rău" despre clienții lui

Site-ul mariustuca.ro a scris, zilele trecute, că avocaţii agresorilor dau vina pe mass-media şi spun că aceasta nu le creează o imagine bună tinerilor cercetaţi pentru viol, dar și că, rețineți gestul celor șapte prezintă un risc social doar pentru că așa scrie în carte și nici nu e singurul caz de viol din România. Şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, au sechestrat şi violat, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit cercetărilor desfăşurate de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri. Şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, au sechestrat şi violat, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit cercetărilor desfăşurate de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri.

Petiţie online pentru arestarea violatorilor

Scandalizaţi de faptă, dar şi de modul cum judecătorii au dat undă verde la libertate celor şapte violatori din Vaslui, autorii unei petiţii online cer să se facă dreptate şi violatorii să plătească pentru fapta lor. Pe site-ul petitieonline.ro a fost pusă scrisoarea „Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui“. „Nu ezitaţi să DISTRIBUIŢI PETIŢIA!! Nu trebuie să stăm fără să facem nimic cand vedem că legislaţia este calcată în picioare de anumiţi judecători.Vreţi o ţară corectă spuneţi-vă părerea!!Părerea noastră contează!Nimeni nu îşi doreşte să fie in situaţia în care a fost respectiva fată!! Iar „ironiile" celor 7 şi ale famililor lor dau dovadă de nesimţire(este frumos spus).Trebuie să fie pedepsiţi conform legislaţiei in vigoare şi trebuie să primească sentinţa maximă pentru această faptă“, se precizează în petia online: 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră