ANCHETA „COLECTIV“. Cum s-au jucat cu focul cei doi angajaţi de la POMPIERI care ştiau ce NEREGULI sunt în „clubul groazei“. Aceştia ar putea fi arestaţi preventiv

10 Noi 2015
ANCHETA „COLECTIV“. Cum s-au jucat cu focul cei doi angajaţi de la POMPIERI care ştiau ce NEREGULI sunt în „clubul groazei“. Aceştia ar putea fi arestaţi preventiv
Doi angajaţi ai ISU Bucureşti- Ilfov au fost reţinuţi, luni, de procuori, după ce au fost aduşi cu mandat la audieri la DNA, în dosarul în care se fac cercetări pentru pentru fapte de abuz în serviciu şi neîndeplinirea atribuţiilor în cazul avizelor privind prevenirea şi stingerea incendiilor, în legătură cu eliberarea avizelor pentru Colectiv. Cei doi angajaţi ajung astăzi  in fata fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

De ce sunt acuzaţi cei doi angajaţi ai ISU Bucureşti 


Procurorii arată că în perioada septembrie 2014 - primăvara anului 2015, cei doi căpitani inspectori de la ISU Bucureşti „cu bună ştiinţă nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu”.

Procurorii DNA arată că cei doi au constatat condiţiile în care funcţiona clubul, dar nu au luat nicio măsură pentru intrarea acestuia în legalitate. Mai mult, arată DNA, deşi cei doi au mers de mai multe ori la Colectiv în inspecţie, „nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej şi nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate comercială să fie luată în evidenţă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, ca funcţionând fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu”.

Prin faptele lor, cei doi au asigurat obţinerea unui folos necuvenit de către clubul Colectiv, în sumă de 62.298 lei, adică profitul acestui club de la începerea funcţionării până în noaptea tragediei, din 30 octombrie 2015.

Ce au făcut cei doi de la pompieri când au aflat de neregulile din club 

Este vorba despre Antonia Radu si Petrica George Matei, doi inspectori de prevenire, cu rang de capitan, care sunt acuzati ca efectiv s-au jucat de-a pompierii, potrivit Pro tv.  Ei sunt cei sunt cei care aveau obligatia de a identifica orice carenta a clubului si, in cazul descoperirii unor nereguli, sa puna piciorul in prag si sa opreasca activitatea localului. Ei n-au facut-o, doar au dat cateva sfaturi legat de un extinctor si, spun mai multe surse, au inceput sa aiba o relatie apropiata cu patronii de la Colectiv.

Marti, ei vor ajunge in fata unui judecator de drepturi si libertati, cu propunere de arestare preventiva. Tot aici vor ajunge marti si patronii clubului Colectiv, care au contestat zilele trecute masura arestarii preventive su vor incerca sa-i convinga pe magistrati sa le schimbe masura cu arestarea la domiciliu.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră