Cea mai scumpă autostradă din România, refuzată de Comisia Europeană

07 Mai 2015
Cea mai scumpă autostradă din România, refuzată de Comisia Europeană
Premierul Victor Ponta a declarat la B1 TV ca europenii refuza sa cofinanteze autostrada Comarnic-Brasov si ca atare constructia va fi facuta cu bani de la buget. "Suntem in blocaj, este un blocaj politico-institutional de intelegere politica. O vom face din buget, nu din bani europeni. Nu vom avea bani europeni pentru Comarnic-Brasov, nu ni se dau”, a afirmat Ponta.

În acest moment, autostrada Comarnic Brașov nu are șanse de finanțare. Concesiunea este blocată, obţinerea banilor fiind o reală problemă.
Documentul cu informațiile legate de proiectul de concesiune a autostrăzii Comarnic-Brasov a fost făcut public la începutul acestui an. Astfel, concesionarul Vinci-Aktor-Strabag ar fi urmat să construiască cei de 53 kilometri cu un cost record de 8,45 miliarde de euro.

Iniţial, premierul Victor Ponta anunța că lucrările vor începe în luna mai a anului trecut. Și de atunci termenele au tot avansat.

Ioan Rus, ministrul Transporturilor, a afirmat de nenumărate ori că pentru autostrada spre munte se caută soluţii. Până una alta, ministrul se gândește la un drum național spre Brașov. Un drum mai vechi care să fie reabilitat.

“Mi-au scris specialiștii. Între DN 1 și DN 1 A mai există un drum pe Valea Doftanei care ne-ar costa foarte puțini bani, se și lucrează la acest proiect. S-ar face al treilea drum, să avem șase benzi între București și Brașov. Acest drum pleacă de la Comarnic și ajunge la Săcele. Ar putea avea un trafic de 4 – 5 000 de mașini pe zi. Acest drum nu este pentru cei care vor să ajungă la stațiuni. Ar ușura tranzitul și pentru lucrul la autostradă”, a explicat ministrul Ioan Rus, în cadrul emisiunii După 20 de ani de la Pro Tv.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră