Cea mai aşteptată autostradă a României, punct şi de la capăt. Ce se întâmplă cu Sibiu - Piteşti

11 Iun 2015
Cea mai aşteptată autostradă a României, punct şi de la capăt. Ce se întâmplă cu Sibiu - Piteşti
Ioan Rus, ministrul Transporturilor, a declarat în cadrul unei emisiuni că în această săptămână, mai exact vineri, va fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu – Piteşti.

„Vineri se va putea semna contractul și urmează un montaj financiar pe treaba asta și etapizarea lucrărilor pe tronsoane, astfel încât să începem din multe puncte simultan. S-ar putea să începem partea în care nu avem nevoie de atâtea studii geo și am putea începe mai repede decât în interiorul zonei defileului sau în zonei strict montane. Dar acolo mai avem de lucru”, a spus ministrul Transporturilor.

Nu este pentru prima dată când Ioan Rus vorbeşte despre lucrări fazate pentru această autostradă. Practic, pentru cei 116 kilometri, lucrările ar putea începe de pe mai multe sectoare.

În luna aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a întors decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) care stabilise că CNADNR să evalueze din nou ofertele depuse în cadrul licitaţiei pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate al autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti.

După decizia Curţii de Apel, Compania de Drumuri poate semna contractul cu câştigătorul iniţial al licitaţiei, Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala Bucureşti - Tecnic Consulting Engineering România SRL.

Pe 11 februarie, CNADNR anunţa câştigătorul pentru SF-ul autostrăzii Sibiu - Piteşti. Valoarea ofertei câştigătoare era de circa 6,5 milioane de euro. La scurt timp, licitaţia a fost contestată la CNASC, instituţie care a decis ca procedura ar trebui reluată.

În acest moment, timp de 17 luni, atât cât prevede contractul, firma câştigătoare trebuie să realizeze studiul de fezabilitate pentru una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România.

Cel mai probabil, lucrările nu vor începe mai devreme de anul 2017.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră