Ce salarii vor creste si vor scadea odata cu aplicarea noii legi a salarizarii. Anuntul ministrului Muncii

02 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ce salarii vor creste si vor scadea odata cu aplicarea noii legi a salarizarii. Anuntul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat că odata cu aplicarea noii legi a salarizarii, aproximativ 60% dintre salarii vor creste cu peste 100%, iar aproximativ 3% dintre salarii vor scădea.
 
„Legea trebuie să intre în vigoare de la 1 iulie, nu există niciun articol care să poată fi declarat neconstituțional de către Curte și nici nu cred că sunt motive serioase ca președintele Klaus Iohannis să o întoarcă înapoi la Parlament. Oricum suntem pregătiți să o trecem rapid, ca să putem să o aplicăm rapid. Aproximativ 60% dintre salarii vor avea creșteri și mai mari de 100%, este vorba de salariile care la ora actuală sunt foarte mici, în jurul salariului minim pe economi, iar de scăzut vor scădea aproximativ 3% dintre salarii, deoarece erau atât de mari, încât ceilalți bugetari nu puteau să le prindă din urmă, nici măcar în anul 2022, chiar dacă aveau o creștere progresivă a salariului. Este vorba de salarii care sunt în jurul a 12 .000 și chiar mai mari până la 20.000 lei, dacă le vom lăsa așa disfuncționalitățile ar continua și după anul 2022”, a declarat vineri ministrul Muncii la Antena 3.

Lia Olguta Vasilescu a mai spus ca legea va fi votata marti in Comisia de munca, iar miercuri intra la votul final in plenul Camerei Deputatilor. Pina marti, Ministerul de Finanțe va face toate calculele, pentru a stabili cu exactitate categoriile de bugetari care vor primi măriri de la 1 ianuarie 2018, cu 25%, ministrul spunand ca e posibil ca la Sănătate și Educația sa fie mai mult.

"Asta o să ne spună Finanțele și, de asemenea, ce categorii  de bugetari vor intra chiar de la 1 iulie cu majorări salariale. De asemenea, aș vrea să fac precizarea că miercuri se va vota în plenul Camerei Deputaților la votul  final", a adaugat Lia Olguta Vasilescu

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră