Ministrul Muncii anunţă creşteri salariale de la 1 iulie. Cine sunt beneficiarii

06 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul Muncii anunţă creşteri salariale de la 1 iulie. Cine sunt beneficiarii

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat joi că începând cu 1 iulie 2017, soldele de funcție ale personalului militar se majorează cu 20% față de nivelul acordat pentru martie 2017, iar salariile de funcție ale polițiștilor cresc cu 5% față de nivelul din martie 2017.

"Salariile de bază de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice din instituțiile și autoritățile publice ale administrației locale intră în plată începând cu 1 ianuarie 2018. De la 1 ianuarie sunt următoarele creșteri salariale: medici și asistente, ce intră cu toată creșterea (...) salariile de bază pentru personalul didactic din învățământ se majorează cu 50% față de decembrie 2017, salariile de bază, solde de funcție, salariile de funcție, indemnizațiile de încadrare ale personalului salariat se majorează cu 25% față de nivelul acordat în decembrie 2017. Indemnizațiile lunare pentru funcția de demnitate publică se stabilesc pe baza coeficienților și a salariului minim brut pe țară garantat în plată în vigoare. În perioada 2019-2022 se va acorda anual o creștere a salariilor de bază, solde de funcție, salarii de funcție, indemnizații de încadrare reprezentând 1/4 din diferența dintre salariul prevăzut de lege pentru 2022 și cel din decembrie 2018", a explicat Olguța Vasilescu, conform agerpres.ro.

Ministrul  a precizat că, dacă la data intrării în vigoare a legii salariile de bază, soldele de funcție etc sunt mai mari decât cele prevăzute în anexele legii pentru 2022 sau devin ulterior, ca urmare a majorărilor, se acordă cele prevăzute pentru anul 2022.

Ea a mai spus că în noua lege a salarizării unitare sporurile nu au fost tăiate, însă au fost plafonate la un nivel de 30% pe anvelopă salarială la nivel de instituție.

"Toate sporurile care erau înainte în lege se vor regăsi și în această nouă lege, diferența este că s-au plafonat la ordonatorul de credite la 30%. Un polițist care lucrează în stradă poate ajunge la sporuri de 70 — 80%, dar cei care stau la birou și personalul contractual trebuie să aibă sporuri mai mici", a adăugat Vasilescu.

Ea a admis că sunt şi salarii care vor scădea, precizând că niciodată nu a spus că niciun salariu nu va scădea. "Nu am spus niciodată că va fi în lege trecut că nu va scădea niciun venit. Pentru că sunt salarii care scad după acest proiect de lege. Nu este o instituţie pe de-antregul, dar sunt angajaţi din anumite instituţii care aveau salarii total scăpate de sub control. Dacă vreţi, vă dau un singur exemplu: consilier de ministru care avea 9.000 de lei. Cum putem să lăsam aşa ceva? Că nu puteam să ducem toţi consilierii de miniştri la 9.000 de lei. E logic să scadă salariul acestei persoane? E logic”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră