Ministrul Muncii: Salariul unui medic va ajunge până la 3600 de euro

26 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul Muncii: Salariul unui medic va ajunge până la 3600 de euro

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat duminică seară că până în 2018 salariile medicilor din România vor ajunge la 70% din câştigul lunar al colegilor lor din UE astfel încât aceştia să fie motivaţi şi să nu mai plece din ţară.  

Lia Olguţa Vasilescu a susţinut la Antena 3 că, din 2018, salariile medicilor vor ajunge până la 3.600 de euro, de un astfel de salariu urmând să beneficieze medicii de la ATI.

Ministrul Muncii a mai spus că  funcţiile de conducere vor fi peste funcţiile de execuţie ca nivel al salarizării. Astfel, medicii şi jud ecătorii vor fi urmaţi  de persoanele cu funcţii de conducere, cele cu foarte multă vechime, rectori, chestori din poliţie şi generali din armată.

Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că lucrează la noua lege a salarizării cu specialişti care au lucrat în domeniu înainte de 1989. ”Mulţi spun că legea de pe vremea lui Ceauşescu era de fapt cea mai bună, pentru că ştiai de unde pleci şi unde trebuie să ajungi la capătul carierei. Încercăm să aplicăm principiile bune din toate celelalte legi ale salarizării şi să o aplicăm”, a explicat ministrul Muncii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră